BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  GÜNCEL

Kandil'e bir kez daha bomba yağdı

Genelkurmay, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yeni operasyon düzenledi.

Abone ol

Genelkurmay, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yeni operasyon düzenledi. Operasyonda 20 hedef havadan, 85 hedefin de karadan vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yer alan basın açıklamasında, Irak'ın kuzeyinde Kandil Dağı, Sinath-Haftanin, Hakurk ve Gara bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 20 hedef grubunun Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından 19 Ağustos 2011 günü sabah ve müteakiben akşam saatlerinde icra edilen hava harekatı ile etkili olarak vurulduğu belirtildi.

İkinci harekattan görüntüler
Öte yandan PKK'nın Kuzey Irak ve Kandil'de bulunan kamplarına yapılan ikinci harekatın görüntüleri basına dağıtıldı. Tıklayın

Görevlerini başarıyla tamamlayan uçakların emniyetle üslerine döndüğü ifade edilen açıklamada, hava harekatı ile koordineli olarak Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 85 hedefin, topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, hedefler üzerinde sağlanan hasar ve zayiatın değerlendirilmesinin, keşif uçuşu dahil çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre sürdürüldüğü bildirildi.

HAREKATIN DETAYLARI

-Diyarbakır'dan kalkan uçaklar 450 kilometre, Malatya'dan kalkan jetler ise 626 kilometre sonra Kandil Dağı'nı vurdu.
-Kandil'e 250 kilometre uzaklıktaki Silopi'de konuşlanan birlikler de operasyonu karadan destekledi.
-Terör yuvası Kandil'in zirvesi 3 bin 500 metre. PKK'lı teröristler ise bin ila 2 bin 700 rakımda yaşıyor. İşte savaş uçakları bu bölgedeki kampları yerle bir etti.
-Teröristlerin yaşadığı bin 700 rakımdaki 5 kilometrelik vadi de akıllı bombalardan nasibini aldı.
Akıllı bombaların diğer hedefi ise tünellerdi.
-Türk savaş uçaklarının hedefinde PKK'nın geçiş güzergahı olan güney tarafındaki yollar da vardı. 60 köyle iç içe yaşamaya çalışan PKK'lı teröristlere en ağır darbe, köy yollarının vurulması oldu.
-Kandil ve çevresindeki 30 civarındaki gizli kamp da yerle bir edildi. Savaşan Şahinler, 50 uçaksavar tepesini ise toza dumana kattı.
-300 ila 600 teröristin yaşayabildiği mağaralar da operasyonda yok edildi.

EN UCA KADAR

Sınır ötesi harekat, ilk olarak Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in 4 Ağustos'taki buluşmasında gündeme geldi. Erdoğan'ın Özel'e sınır ötesi operasyon için "Hazırlığımızı tamamlayalım, en uca kadar girelim" dediği iddia ediliyor.