BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Kandil'deki oğlu asker oğlunu kaçırdı

PKK'nın elindeki 10 tutukludan bir tanesi var ki Türkiye'nin yaşadığı sorunun aynası adeta... Bir oğulları Kandil'de öteki ise PKK'nın elinde tutuklu.

Abone ol

İNTERNETHABER - PKK'nın elinde bulunan 10 kişiden biri olan Reşat Çeçan'ın diğer kardeşinin de PKK'ya katıldığı ve dağda olduğu ortaya çıktı.

Çeçan ailesinin yaşadığı Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunun aynası adeta... Reşat Çeçan, askerdeyken PKK tarafından kaçırıldı ve aylardır tutuklu bulunuyor. İlginç olan ise asker Reşat Çeçan'ın kardeşinin onu kaçıran PKK'ya katılmış olması.

BİR OĞLU ÖTEKİNİ KAÇIRMIŞ OLDU

Urfalı Reşat Çeçan'ın anne ve babası şu anda Silopi'de PKK'nın oğullarını serbest bırakmasını bekliyor. Habur sınır kapısında evladının yolunu gözleyen baba Cemal Çeçen, "Bir oğlum askerdi. Bir oğlum da dağdadır. Bu barış sürecine destek veriyorum. Artık barış olsun 33 yıldır savaş oluyor. Bu savaş sona ermesini istiyorum. Ben bütün siyasi örgütlere sesleniyorum. Bu savaşı bitirsinler. Bu savaşta bütün insanlar ölüyor. Dağdaki de bizim evladımız, askerimiz de, polisimiz de bizim evladımızdır. Oğlumuzu buraya getirecekler. Ama eve ne zaman götüreceğiz bilemiyorum. Oğluma kavuşmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

KARDEŞ KARDEŞİ VURUYOR

Anne Fatma Çeçan da, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Barış istiyoruz. Annelerin yüreği artık yanmasın. Barışı sağlayanlardan Allah razı olsun. Bu süreçte içimiz rahatladı. Çünkü kardeş kardeşi vuruyordu. Umarım bu son bulur. Bir daha böyle acıların yaşanmasını asla istemiyorum, barışı sağlayanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

Aile daha sonra kimlik kontrolünün ardından Habur Sınır Kapısı içine alındı. Gelen aileler için Habur Sınır Kapısı içinde bir yer düzenlendiği ve burada kendilerinin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı belirtildi.

Urfalı asker Reşat Çeçan, 7 Ağustos 2012 günü Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü yakınlarındaki karayolunda yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılmıştı.


PKK TUTSAKLARI YARIN BIRAKACAK

PKK elindeki tutsakların bugün serbest kalması bekleniyordu. BDP'li üç vekilden oluşan heyet Kuzey Irak'a sabah saatlerinde geçmişti. Ancak beklendiği gibi tutsaklar bugün serbest bırakılmıyor. Yarın PKK'nın 10 kişiyi BDP'lilere teslim etmesi bekleniyor. (DEVAMINI OKU)

pkk-elindeki-tutsaklar-birakiliyor.jpg