BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.410,81
HABER /  GÜNCEL

Kandil ve İmralı'yla görüşme yok!

Başbakan’ın siyasi danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Kürt sorunun çözümü konusunda artık ‘sair faktör ve aktörler’in rol aldığını söyledi.

Abone ol

Akdoğan, TRT-Türk’te yayınlanan ‘Konuşacak çok şey var’ programında şu değerlendirmeleri yaptı:

“Terörle mücadele eden ülkelere baktığınızda muhalefet iktidarla birlikte siyasi sorumluluğu üstleniyor. 9.5 yıl boyunca olmayan buydu. Ak Parti, gövdesini taşın altına koydu. Muhalefet ise Ak Parti’yi yalnız bıraktı. Hatta ciddi engellemeler yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun başlattığı diyaloğu çok önemsiyorum.Tarafların bir araya gelmiş olması bile tek başına çok önemlidir. Bu süreçte en karşı olanın nötr kalması bile avantajdır.

BAHÇELİ BEYEFENDİ AMA...

MHP Grubu’na bakın onlarca hakaret var. Bahçeli’nin kişiliğine bakıyorsunuz, beyefendi biri, ama grup konuşmaları zehir zemberek. Diğer taraftan BDP düşman algısı üretiyor. Siyaset, rekabet anlayışı üzerine yapılır, düşman algısı üzerine değil. MHP’nin tavrı yanlıştır. Husumet ve ucuz oy hesabıyla bakmak sorunu çözmez.

PKK, BDP’YE RACON KESİYOR

BDP’nin yapılanları sürekli yok sayma ve küçümseme tavrı, sıkışmışlığının göstergesidir. Çünkü BDP’nin siyasi alanını, PKK daraltıyor. Seçmeli ders sözkonusu oluyor. PKK, BDP’ye racon kesiyor. CHP-AK Parti buluşması gerçekleşiyor yine aynı. PKK, BDP’ye sürekli ‘diyalogdan uzak durun, dışlayın’ mesajı gönderiyor. Tek istediğimiz BDP ortamı germesin, hükümet üzerine düşeni yapar.

KUZEY IRAK İŞBİRLİĞİ

Şu anda İmralı’yla da, Kandil’le de görüşme yok. Ancak sair faktörler ön plana çıktı. Örneğin, Kuzey Irak’taki aktörler devreye girdi. Kuzey Irak-ABD bağlamındaki seçenekler değerlendiriliyor. Kuzey Irak hükümeti bir süreden beri farklı bir perspektifte ve işbirliği içinde. PKK son dönemde ciddi sıkıntılar içinde. Uludere olayına o yüzden can suyu olarak sarıldılar. Bir süreden beri irrasyonel, tepkisel, misilleme eylemleri yapıyorlar. Daha çok savunmasız sivilleri hedef almaları bundandır. Bu da sıkıştıklarını gösteriyor.