BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.446,54
HABER /  GÜNCEL

Kanadoğlu yine yargıya çattı!

Kanadoğlu giderek sertleşiyor. Dün canlı yayında Güney'i eleştiren Kanadoğlu'nun bugünde hedefinde Erdoğan vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, dokunulmazlıklar konusunda Erdoğan'a çattı ve Ergenekon'u kara mizah olarak niteledi. Kanadoğlu, Ergenekon savcısı Öz'ü de isim vermeden eleştirdi.

Ergenekon soruşturmasında evi aranan Sabih Kanadoğlu, Show TV'de Ali Kırca'nın sorularını cevapladı. Canlı yayında Türk yargı sistemine duyduğu güvensizliği dile getiren Kanadoğlu, sözleriyle bir kez daha şaşırttı!

İşte Kanadoğlu'nun canlı yayındaki o sözleri;

"YARGI BAĞIMSIZ OLMALIDIR"

Bu şekilde bir suç iddia edildiğinde, bu suçun soruşturması mutlaka ama mutlaka bağımsız yargı ve savcılar tarafından yürütülmelidir. İşte bu savcılar belirli biçimde, bu olayların hiç ayıklanması yapılmadan, her biri doğruymuş gibi, belirli yönlenden belirli kişilerden belirli kurumlardan ortaya salınıyor ise eğer yapılan soruşturma gizli kalması gelirken sevris yapılıyor ise bir kere siz, o bilginin inandırıcılığını kaybettiğini görürsünüz. Güvenirliliğini kaybetmiş bir bilgi ile karşı karşıya kalmışssınız demektir.

HÜKÜMETE ÇATTI

Siz bu soruşturmaya nasıl başlıyorsunuz. Buradan olayı ele almak zorundasınız. Eğer siyasi iktidar yürütmenin başı, bu iddiayı biz iktidara gelmeden öncede biliyorduk. Ve biz polisle birlikte bu iddiaları soruşturmaya başladık diyorsanız, daha alfabenin daha ilk a harfinde kanuna aykırı hareket ediyorsunuz. Çünkü bu soruşturmayı yapma görevi ve yetkisi sadece cumhuriyet savcısına aittir. Bunun devamında daha sonra biz bunu tevdi ettik, savcıyla yürütme bunu başarıyla götürdü. Hayır yargı, yürütmeyle elbirliği yapıp bir soruşturma yürütemez. Neden? Çünkü bu soruşturmayı yapma ve yürütme yetkisi sadece ama sadece cumhuriyet savcısına aittir. Ve cumhuriyet savcısının talimatına uymak zorundadır, yürütme dediğiniz güç.

"O GÖRÜNTÜLER RENCİDE EDİCİ"

Ben Tuncay Güney'le birlikte gösteriyorsunuz. Oradan duyduğum rencide neyse, o Şahin'le aynı karede olmanın rencide ettiği ve üzdüğünü söylemeliyim.

DOKUNULMAZLIK KANDIRMACASI

Ben her zaman Cumhurbaşkanı'ndan sade vatandaşa kadar eşit olduğunu söyleyen bir insanım. Cumhurbaşkanının bu biçimde dokunumazlığı olduğunu da söyleyen biriyim. Onun için şimdi dokunulmayan kimseler kalmamıştır, herkes dokunulabilir oldu bu olayla demeyi kara mizah kabul ediyorum.

"DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILMALI"

 Siz dokunuzmazlıkların sınırlandırılmasına ters bakacaksınız ama bazıları daha eşittir düşüncesiyle birçok suçla suçlanan kimselerin sanki hiçbir şey olmamış gibi görevlerine devam etmesini normal bulacaksınız ve zannediyorsunuz ki Türkiye'de dokunulmaz kimse kalmadı. Bu Türkiye ile halkımızın aklıyla alay etmektir. Çünkü bugün Türkiye'de bu şekilde suç işlediği iddia edilen kişiye dokunamıyorsunuz. O halde burada bir terslik var.

"YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL"

Mutlaka dokunulmazlıklar sınırlandırılmalı ve suç işlediği iddia edilen herkes hesap vermelidir. Ama tabi yine başa gidiyoruz. Bu hukuk devletinde olmalıdır ve yargının bağımsız olduğu durumda olmalıdır. Çünkü bugün çok net olarak ifade ediyorum yargı, bağımsız değildir.