BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kamera önünde cinayet işleyen kişinin ilk sözleri şoke etti

Bursa'da kameralara yansıyan cinayet anı herkesi dehşete düşürdü. Tetiği çeken Rızayettin Serbest'in ilk ifadesi şoke etti.

Abone ol

Katil zanlısı olayla ilgili emniyetteki ilk ifadesinde "Yerdeki silahı alıp şüpheliyi vurmuşum. Ben vurduğumu hatırlamıyorum. Görüntüleri izledikten sonra vurduğumu anladım.” dedi.

Türkiye Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi'ndeki kameralar önündeki cinayeti konuşuyor. Mobilyacı Rızayettin Serbest, anlaşmazlığı yaşadığı müteahhidin yanındaki Tacettin Başoral'ı başından vurarak öldürdü.

Kentin en işlek meydanlarından Tophane Meydanı'ndaki akılalmaz cinayet anı ise bir amatör tarafından kamerayla görüntülendi.

Olay, merkez Osmangazi İlçesi’nde Osmanlı padişahları Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbeleriyle saat kulesinin bulunduğu Tophane Parkı’nda öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, İnegöl İlçesi’nde mobilya imalathanesi bulunan Rızayettin Serbest ve oğlu Erkan Serbest, fabrika binası için anlaştıkları Adapazarı’nda müteahhitlik yapan soyadı belirlenemeyen Engin adlı kişi ve yanındaki Tacettin Başoral ile Tophane’deki parktaki kafeteryada buluştu.

cinayet.20150714093633.jpg

KARŞILIKLI BİRBİRLERİNE ATEŞ ETTİLER

Fabrika binasının gecikmesi yüzünden başlayan tartışmada silahlar çekildi. Müteahhitle birlikte gelen Tacettin Başoral, Erkan Serbest’i göğsünden; Serbest de Başoral’ı bacağından vurdu. Bu sırada Tacettin Başoral’ın arkadaşları bacağını kemerle bağlamak isterken, oğlunun tabancasını alan Rızayettin Serbest, yerde yatan Başoral’ın yanına gelerek başına ateş etti. Kaçan yaralının arkadaşına da ateş etmek isteyen Rızayettin Serbest, silahın tutukluk yapması üzerine başarılı olamadı.

Yaralı oğlunun yanına giden Rızayettin Serbest, ambulans gelinceye kadar oğlunun başında elinde tabancayla bekledi.

Tacettin Başoral’ın yaşamını yitirdiği olayda yaralanan Erkan Serbest hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, Rızayettin Serbest gözaltına alındı.

MAHALLE MUHTARI

rizayettin.jpg

Rıdayettin Serbest'in İnegöl ilçesi Alanyurt Üçevler Mahalle Muhtarı olduğu belirtildi.

"MÜTEAHHİT FABRİKAYI BİTİRMEDİ"
Ridayettin Serbest alınırken, oğlu ise hemen ameliyata alındı. Erkan Serbest'in ameliyatının iyi geçtiği ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtilirken, cinayet masası dedektifleri ifadesini alabilmek için yoğun bakım ünitesinde nöbet tuttular.

Emniyetteki ifadesinin ardından Ridayettin Serbest, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde ifade veren Ridayettin Serbest., “Müteahhit ile mobilya fabrikasının yapımı için 320 bin lira karşılığında anlaştık. Mobilya fabrikasının 2 ayda bitirilmesi konusunda anlaştık. Eğer fabrika gününde teslim edilmezse müteahhit bize her gün için 500 lira gecikme parası verecekti. Fabrika gününde bitmedi ve müteahhit bize gecikme parası vermedi. Bunun üzerine araya bir aracı girdi. Bize 270 bin liralık senet verdi. Müteahhit fabrikayı geçtiğimiz cuma günü bitireceğini söyledi. Fabrika bitince biz senedi iade edecektik. Ama cuma günü fabrika yine bitmedi. Bunun üzerine pazartesi günü Tophane Meydanında buluşmak üzere sözleştik" diye konuştu.

"VURDUĞUMU HATIRLAMIYORUM"
Pazartesi günü Tophane Meydanında müteahhit ile buluştuklarını anlatan Ridayettin Serbest, "Yanlarında adamları vardı. O sıra oğlumla müteahhit arasında tartışma başladı. Ben şeker hastası olduğum için biraz uzakta bekliyordum. Sonra tartışmayı görünce ikisinin arasına girerek olayı ayırdım. Ardından tekrar tartışma çıktı ve senedin yerde yırtık olduğunu gördüm. Daha sonra oğluma ateş edildi. Oğlumun yerde yattığını ve bize yardım eden olmadığını görünce dehşete kapıldım. Oğlumun ölmüş olduğunu düşünerek yerdeki silahı alıp şüpheliyi vurmuşum. Ben vurduğumu hatırlamıyorum. Görüntüleri izledikten sonra vurduğumu anladım” şeklinde konuştu.

CİNAYET SONRASI YAŞANANLAR