BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kamer Genç'ten balkabağı savunması

Kamer Genç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hakkında verilen 'üç birleşim Genel Kurul’dan çıkarma' cezasını değerlendirdi.

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, “Balkabağı, ne baldır ne kabaktır, ortada bir şeydir. Bunun neresi hakaret?” diye sordu.

Genç, “Benim söylediğim, ‘Abdullah Gül’ün söylediği laf balkabağı gibi bir laf’. Balkabağı, ne baldır ne kabaktır, ortada bir şeydir. Bunun neresi hakaret? Burada hakaret görüyor musunuz? Ben hakaret görmüyorum. İç tüzüğün 161. maddesinde Cumhurbaşkanı’na sövmek veya hakaret etmek veya tehdit etmek. Burada ne sövme var ne hakaret var ne tehdit var. ” diye konuştu.

İHTİLALLERİ LANETLİYORUM

İhtilali övdüğü yönünde bir hava yaratılmaya çalışıldığını ileri süren Genç, “İhtilal çağrısı yapmadım, ihtilalleri lanetliyorum.” dedi. Bir gazetecinin, neden ‘balkabağı’ sözcüğünü seçtiğini sorması üzerine Genç, “Boş bir laf. Yani bugün Yavuz Sultan Selim ile Pir Sultan Abdal’ı, Hacı Bektaş’ı birbirine benzetmek kadar mantıksız boş bir laf olamaz. Bunun en kısa ifadesi balkabağı gibi bir laf.” ifadesini kullandı.