BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kamalak'ı salondan atan hakim kim?

Yeni Akit gazetesi, avukat Zübeyde Kamalak'ı türbanlı olduğu için duruşmadan atan hakimin YARSAV üyesi olduğunu yazdı.

Abone ol

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın eşi Av. Zübeyde Kamalak’ı başörtülü olduğu gerekçesi ile duruşmadan atan Hakim İlhan Kadıoğlu’nun YARSAV üyesi olduğu iddia edildi.

Yeni Akit gazetesi "Hakim değil militan" başlığıyla okurların karşısına çıktı. Haberde gazetenin telefonla aradığı hakim ve Kamalak'ın görüşlerine yer verildi.

YARSAV üyesi olduğu ortaya çıkan Kadıoğlu, “Ben ara karar aldım. Tutanakta görüşlerim yer alıyor” dedi ve telefonu kapattı.

Akit’e konuşan Avukat Zübeyde Kamalak da, “Mahkeme Başkanı İlhan Kadıoğlu, Danıştay kararını yok saymış, yetkisi olmadığı halde davayı ertelemiş ve anayasal suç işlemiştir. Bu hakim insanlık dışı uygulamasıyla hukukun olmadığı dikta rejimlerinde olduğu gibi kendisini hukukun üstünde görmüştür. Hakim hakkında hem Adalet Bakanlığı’nı, hem de HSYK’yı göreve davet ediyorum” dedi.

“ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN”

Ankara 2. Aile Mahkemesi’nde 12 Şubat’ta görülen celsede tutanak tutularak tanıkların dinlenilerek yargılamanın yapıldığını ancak 28 Mart günü gerçekleşen duruşmadan ise dışarı çıkarıldığını anlatan Avukat Zübeyde Kamalak,  “O anki yaşadığım duygularımı Allah kimseye yaşatmasın. Orada benim yaşadığım halimi ancak benim gibi yaşayan bir meslektaşım anlar” dedi.

DURUŞMADA NE OLMUŞTU?

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak, Ankara 2. Adliye Mahkemesi’nde bir duruşmaya başörtüsü ile girince davanın hakimi, Zübeyde Kamalak’ın başörtüsü sebebiyle hakkında tutanak tutturarak duruşmayı ertelediğini bildirmişti. Zübeyde Kamalak ise Danıştay 8. Dairesi’nin davalara başörtüsü ile girilmesinin yasak olmadığına dair kararını hakime aktardı. Hakim, Danıştay 8. Dairesi, avukatların 'başı açık' görev yapmalarına dair düzenlemenin yürütmesini durdurmuş olsa da avukatların meslek kuralları ve kamu hizmeti yapmaları nedeniyle yargılamalara başörtülü giremeyecekleri gerekçesiyle duruşmayı ertelemekten vazgeçmemişti.

YARSAV

Yargıçlar ve Savcılar Birliği olan YARSAV, yakın döneme kadar Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) hayli etkindiler. Hükümete muhalefetiyle bilinen çıkışlarıyla gündeme gelen Ömer Faruk Eminağaoglu ve Emine Ülker Tarhan bu birliğin başkanıydı.  12 Eylül 2010 referandumuyla deeğişen HSYK ile birlikte bu grubun gücü azaldı. 2011'de eski başkanlardan Tarhan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında "HSYK'da verimli olaak adama ihtiyacımız yok. Bize orada dik duracak, YARSAV'ın haklarını koruyacak militan adam lazım" sözleri yer almıştı.