BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.421,93
HABER /  GÜNCEL

Kalpazanlara suç üstü

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonda sahte para basılan bir matbaa ortaya çıkarıldı. Olayla ilgili dört kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği Ekipleri bir istihbaratı değerlendirerek Ankara'da piyasaya sahte para süren altı kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişilerle birlikte sahte banknotlar ele geçirildi. Bu kişilerden beşi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mali polis, olayın ardından çalışmasını genişleterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından alınan soruşturma izni kapsamında projeli bir çalışma başlattı.

Ankara polisinin elde ettiği bilgiler çerçevesinde sahte paranın İstanbul Esenler semtinde basıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine Ankara'dan üç ayrı ekip İstanbul'a gönderilerek İstanbul Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleriyle Esenler'deki bir adrese baskın düzenledi.

Polis ekipleri gittikleri adresin önce boş bir depo olduğunu belirledi. Olay yerinde detaylı inceleme yapan ekipler deponun alt tarafının gizli bir geçitle gizlendiğini tespit etti. Özel düzeneği ortaya çıkaran ekipler deponun altında bulunan matbaaya ulaştı.

Deponun altındaki matbaada iki adet ofset baskı makinesi, iki adet pozlama makinesi, bir adet kesme makinesi, bir adet tarayıcı, bir adet renkli fotokopi makinesi, bir adet yazıcı ve bir adet bilgisayar ele geçirildi.

Polisin baskını üzerine telaşa kapılan kalpazanların bastıkları sahte paranın büyük bölümünü sobada yaktıkları ortaya çıkarılırken binanın gizli bir bölümünde ise imha edilemeyen yaklaşık 200 bin TL tutarında sahte 50 TL'lik banknotlar bulundu.

Polis ayrıca, imha edilemeyen basıma hazır klişeler, A4 boyutlu özel kağıtlar ele geçirdi.

Polis tarafından gözaltına alınan R.E, M.C, Ç.T. ve İ.Ç. emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye gönderildi.