BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.427,20
HABER /  GÜNCEL

Asker uğurlama töreninde feci kaza

Asker uğurlama töreninde feci kaza: Asker yakınlarının ayakları koptu...

Abone ol

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde asker uğurlama töreni sırasında üzücü bir kaza meydana geldi. Kabalalık arasında perondan çıkmak için geri geri manevra yapan bir yolcu otobüsü, asker uğurlamaya gelen 3 kişiyi ezdi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Üzücü kaza, gece saat 00.30 sıralarında, İzmir otogarında meydana geldi. Torbalı'da oturan Zafer Öğüt ile Bayraklı'da oturan Serdar Uruç adlı askerler, vatani görevini yapmak için Kütahya'daki birliklerine gitmek üzere yakınlarıyla birlikte otogara geldi. Yakınlarıyla vedalaşan iki asker özel bir şirkete ait (Kütahyalılar Turizm) 43 KS 602 plakalı otobüse bindi. Otobüsün etrafında toplanan yakınları ise gençleri son kez görüp el sallamak için birbirleriyle yarıştı. Bu sırada hareket eden otobüs, perondan çıkmak için geri geri manevra yaparken kalabalığın arasından çığlıklar yükseldi. Torunu Serdar Uruç'u yolcu eden Gönül Çoban (63) ile yeğenleri Zafer Öğüt'ü uğurlayan Ümit Yavaş (35) ve Bekir Kızıl (35), geri geri giden otobüsün arka tekerleklerinin altında kaldı. Kazada Gönül Çoban'ın sol ayağı, Ümit Yavaş ve Bekir Kızıl'ın ise sağ ayağının tekerlek altında kaldığı, kazazedelerden ikisinin ayağının koptuğu, birinin durumunun da ağır olduğu öğrenildi. Gönül Çoban ve Ümit Yavaş Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne Bekir Kızıl ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Talihsiz olay sırasında büyük bir izdiham yaşanırken, otobüs şoförü S.Ö., kalabalık tarafından linç edilmemek için kaçarak kayıplara karıştı. Otobüs şoförü, olaydan bir süre sonra 100. Yıl Polis Merkezi'ne giderek polise teslim oldu. Askerlerden Serdar Uruç'un annesi Günay Uruç (44), oğlunu askere uğurlarken annesi Gönül Çoban'ın yaralanması üzerine Ege Üniversitesi Acil Servis önünde sinir krizleri geçirdi. Sürücünün kaçmasına isyan eden Günay Uruç, polislere "Ne yapın ne edin o caniyi yakalayın" diye bağırırken, "Oğlumu askere gönderiyorum diye sevinirken, dikkatsiz sürücü yüzünden annemi kaybetmek istemiyorum." diye konuştu. Yeğeni Zafer Öğüt'ü askere uğurlarken otobüsün arka tekerleğinin altında kalarak ayağı ezilen kaynak ustası Ümit Yavaş'ın eşi Fadime Yavaş da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis önünde fenalık geçirdi. Sinir krizi geçiren Fadime Yavaş'ı, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.