BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kalp krizi geçirdiği iddia edilmişti! Kremlin'den Putin'in sağlık durumuyla ilgili açıklama

Rusya Devlet Başkanı Putin'in dün gece rezidansında kalp krizi geçirdiği ve yerde kaskatı halde bulunduğu iddia edilmişti. emri ile başlayan savaş son sürat devam ediyor. Kremlin Putin'in sağlık durumu ile ilgili iddialar üzerine açıklama yaptı.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan Ukrayna savaşı son sürat devam ederken, Rus liderin sağlık konusu sürekli tartışma konusu olmaya devam ediyor. Putin'in dün gece rezidansında kalp krizi geçirdiği ve düşme sesini duyup içeri gren korumalarının onu yerde kaskatı halde buldukları iddia edilmişti.

Kremlin'den Putin'in sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi. Kremlin Putin'in sağlık durumu hakkındaki spekülasyonları, Rus liderin sağlıklı ve iyi durumda olduğunu söyleyerek reddetti. Kremlin sözcüsü Peskov gazetecilerle yaptığı düzenli görüşmede, Putin'in dublör kullandığı yönündeki iddiaları da reddederek bunun 'saçma bir aldatmaca' olduğunu söyledi.

Putin'e her an 5 doktor eşlik ediyor

Daha önce Rusya merkezli bir araştırma platformu olan Proekt tarafından yayınlanan belgelerde Putin'e yaptığı ziyaretlerde en az 5 farklı doktor eşik ettiği iddiası yer almıştı.

Aynı belgelerde 'Tiroid Kanseri konusunda uzmanlaşmış Kulak Burun Boğaz uzmanı Yevgeny Selivanov ise Rus liderin yanından hiç ayrılmıyor' ifadesi yer almıştı.

Rusya’da yayın yapması yasaklanan araştırma şirketinin yayınladığı belgeler ile ilgili ise Kremlin'den yalanlama gelmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, belgeleri 'hayal ürünü' olarak tanımlayarak burada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizmişti.