BIST 9.554
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.488,62
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Kalekent projesine yoğun talep!

Beylikdüzü'nde inşa edilen Kalekent projesinde konutların yüzde 60'ı satıldı.

Abone ol

Beylikdüzü'nde inşa edilen Kalekent projesinde konutların yüzde 60'ı satıldı. Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığı, yoğun talep nedeniyle ikinci etap satışlarını başlatma kararı aldı.

Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığı ile Beylikdüzü'nde inşa edilen Kalekent projesinde, yoğun talep nedeniyle ikinci etap satışları başladı. Liv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Aydın, 500 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 450 milyon lira yatırımla hayata geçirdikleri projede ilk etabın yüzde 60'ını sattıklarını söyledi. Aydın, "Müşterilerin talep ettiği 2+1 ve 3+1 daireler tükenince yeni etabı erken başlattık" dedi. Projenin 1 milyon metrekarelik bölge parkına komşu olduğuna dikkat çeken Aydın, 6 etap halinde yapılacak parkın ilk etabında çalışmaların tamamlandığını dile getirdi.

YENİ PROJELER YOLDA

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül, Basın Ekspres Yolu üzerinde bir arsa satın aldıklarını ve 16 dönüm arsada karma kullanımlı bir gayrimenkul projesi planladıklarını söyledi. Aynı zamanda Kale Grubu ile yeni ortaklıklara sıcak baktıklarını dile getiren Gül, Emlak Konut, TOKİ ve Özelleştirme İdaresi'nin ihalelerini yakından takip ettiklerini kaydetti.

DOKUZ AYDA YÜZDE 30 PRİM YAPTI

Projede ilk etapta 820, 2. etapta ise 650 konut yer alıyor. 2+1'den 4+1'e toplamda 15 farklı daire seçeneği sunulan projede, arsanın yüzde 73'ü yeşil alan, bahçe ve havuzlara ayrılırken, bloklar 8 kattan oluşuyor ve blokların arasındaki mesafeler de 15 metreden 200'e kadar değişkenlik gösteriyor. 700 milyon lira hasılat beklenen projede dairelerin metrekare satış fiyatı 2 bin 700 liradan başlıyor. Projeden ev alanların 9 ayda yüzde 30 kazandığını söyleyen Metin Gül, "Proje tamamlanınca en az yüzde 60 prim yapacağını öngörüyoruz. Beylikdüzü alt yapı projeleri ve yatırımlarla gelişiyor. Bölgedeki arsa fiyatları 100 dolardan 2 bin dolara çıktı" dedi.

YIL SONUNDA EV KALMAYACAK

Sönmez Aydın, projenin 2'nci etabındaki dairelere özellikle ailelerden yoğun talep geldiğini belirtti. Bu etapta metrekareleri büyük 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluştuğunu belirten Sönmez Aydın, "Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden büyük ilgi görüyoruz. İlk etapta satışların yüzde 10'u yabancı yatırımcıya oldu. Talep böyle sürerse 2014'ün sonunda tüm dairelerinin satışı tamamlanır" dedi. Arazi sahibi 3S Kale Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Alp Gürün ise Gül İnşaat ve Liv Yapı ortaklığı ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, hızla yükselen projede satışların çok iyi gitmesinden mutlu olduklarını dile getirdi.