BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.399,74
HABER /  GÜNCEL

Kalbinin atması için 5 bin liraya ihtiyacı var

Antalya’da, kalbinde dört delikle dünyaya gelen 15 yaşındaki lise öğrencisi Aylin Kütükçü, bugüne kadar 2 kez kalp krizi geçirdi, 8 defa anj...

Abone ol

Antalya’da, kalbinde dört delikle dünyaya gelen 15 yaşındaki lise öğrencisi Aylin Kütükçü, bugüne kadar 2 kez kalp krizi geçirdi, 8 defa anjiyo, 2 kez de bypass ameliyatı oldu. Geçirdiği büyük ameliyatlar sonucu kalp yetmezliği gelişen Aylin’e, iki ay içerisinde yapay kalp takılabilmesi için 5 bin liraya ihtiyacı var.
Muratpaşa ilçesinde yaşayan Bahattin Güney Kız Teknik ve Meslek Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Aylin Kütükçü, 6 aylık olarak kalbinde 4 delik ve kalp kapakçıkları olmadan dünyaya gözlerini açtı. Doktorların çok az yaşama şansı verdiği Aylin, geçirdiği iki kalp krizine rağmen hayata dört elle sarıldı. 15 yıllık hayatına 8 anjiyo, 2 bypass operasyonu sığdıran Aylin’e, 2010 yılında kalp kapakçığı takılarak kalbindeki delikler kapatıldı.
Küçük bedenine büyük ameliyatlar ağır gelince Aylin de kalp yetmezliği başladı. Doktorların en geç 3 ay içinde yapay kalp takılması gerektiğini söylediği Aylin’in bu ameliyat için 5 bin liraya ihtiyacı var.

KALBİ DAYANMADI
Kızının 6 aylık dünyaya geldiğini anlatan anne Sabahat Altınok, Aylin’in bugüne kadar iki defa kalp krizi geçirdiğini, 8 kez anjiyo, 2 kez de bypass ameliyatı olduğunu hatırlattı. Kızının büyük ameliyatları kaldıramadığını ve gözlerinin önünde erimeye başladığını ifade eden gözüyaşlı anne Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hastaneye son gittiğimizde doktorlarımız, kalp yetmezliği başladığını, 2-3 ay içerisinde kalp kapakçıklarının değiştirilmesi gerektiğini ve yapay kalp takılacağını söyledi. Orada doktorlar 5 bin lira kadar çocuğumun masrafının olacağını söyledi."
Kızının sürekli rahatsızlandığını kaydeden anne Altınok, şöyle konuştu: "Aylin’i çok zor şartlarda okuttum. Okulda bayıldığı ve kalp krizi geçirdiği oldu. Okula her gittiğinde yüreğim ağzıma geliyor. Kızımın biran önce sağlığına kavuşmasını istiyorum. Her hastaneye gittiğimde fırça yemek istemiyorum. Hastanede doktorlar aralarında para toplayarak beni buraya gönderdi. Ben sadece kızımın yaşamasını istiyorum. Her geçen gün hayati riski artıyor"
Kızına yapay kalp takılması gerektiğini söyleyen anne Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu zamanın uzaması halinde kızımın hayatının tehlikeye gireceğini söylediler.Yapay kalp yurt dışından gelecekmiş. Maliyeti de 5 bin lirayı buluyormuş. Bu parayı bulamazsam kızımın hayatı gidiyor. Çok küçük bir rakam gibi görünüyor ama olmayanlar için çok büyük. Kızımın hayatı 5 bin liraya bağlı. Eğer 5 bin lira bulamazsam kızım gözümün önünde eriyor her gün."

KARNE SEVİNCİ YARIM KALDI
Kızının karnesini beraber aldıklarını kaydeden Altınok, "Çok sevinçliydik. Sevincimiz bile yarım kaldı. Bu sevinçten dolayı kızımı bir şey olacak diye korktum. Çünkü hemen morarmaya başlıyor. Sevincimiz bile yarım kalıyor" dedi.

YARDIM ÇAĞRISI
El örgüsü malzemeleri satarak ve babasından kalan 300 liralık emekli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını dile getiren Altınok, "Evimiz kira. Buzdolabım bile bomboş. Çözüm yolu arıyorum bulamıyorum. Çaresiz kaldım. Tek isteğim kızım yaşasın.Yardımseverlerin kızıma el uzatmasını istiyorum” diye konuştu.

"MUTLU OLMAK BİLE ENGEL"
Hareketleri kısıtlı olduğu için gününün büyük bölümünü kitap okuyarak geçiren Aylin, sevincinde bile heyecanlandığını belirterek şunları söyledi: "O duyguyu bile annemle yaşıyorum. Her şeye rağmen annem olduğu için mutluyum. İyileşip sağlığıma kavuşmak istiyorum. Ben de her şeyi yaşamak istiyorum. Spor yapmak zaten yasak. Okulda oturuyorum. Sağlığım yüzünden mutlu olmak bile engel bana. Eğlenmek, koşmak istiyorum. Sağlığıma kavuşmak için yardım bekliyorum."
Okula devam edememesine rağmen başarılı bir öğrenci olduğunu aktaran Aylin, sözlerini şöyle tamamladı: "Hemşire olmak istiyorum. Sağlıkçı olup insanlara can vermek istiyorum. Sağlık her şeyden önemli bence. İstediğim o kadar çok şey var ama en önemlisi sağlık. O olmayınca hiçbir şey olmuyor."
(İHA)