BIST 10.860
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.495,61
HABER /  GÜNCEL

Kalamış'ta sinema akşamları

Kadıköylüler 4 yıldır denize karşı kurulan perdeden, dalga sesleri ve ayışığı eşliğinde birbirinden güzel kurmaca ve belgesel sinema örnekleri ile buluşuyorlar

Abone ol

Açık hava sineması nostaljisini, 4 yıldır “Ayışığı Belgesel Akşamları” ve “Yazlık Sinema Keyfi” ile sürdüren Kadıköy Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği, etkinliği bir gelenek haline getirdiler.

Kalamış’ta Sinema Akşamları, iki başlık altında yapılacak gösterimlerle gerçekleştirilecek.

26 Ağustos – 4 Eylül 2005 tarihleri arasında yapılacak olan “IV. Kalamış’ta Sinema Akşamları” sinema filmleriyle başlayacak etkinlik “Ayışığı Belgesel Film Akşamları” ile devam edecek.

IV. Açıkhavada Yazlık Sinema Keyfi

26 Ağustos 2005 tarihinde başlayacak olan“Yazlık Sinema Keyfi” programı süresince Türk sinemasından ve son yıllarda çekilmiş seçkin yabancı filmler kadıköylülerle buluşacak. Etkinlik kapsamında her akşam
saat: 21.00’de “Kaplumbağlarda Uçar” “Cevapsız Arama” “Alacakaranlık Samurayı “ “Günah” “Arjantin Hikayeleri” filmleri ücretsiz olarak gösterilecek.

IV. Ayışığı Film Günleri

Belgesel isleyicisinin yoğun ilgisiyle karşılaşan “Ayışığı Belgesel Akşamları” programı bu yıl da yine “8.Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali”nin seçki filmlerinden oluşuyor.
Belgesel meraklılarının heyecanla beklediği “Ayışığı Belgesel Akşamları”

31 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ekinlik kapsamında bu yıl  9 yerli, 5 yabancı; Çin, Hindistan, Bulgaristan, İngiltere, Sırbistan, Türkiye ’dan olmak olmak üzere toplam 14 belgesel izleyicisiyle buluşacak.

Belgesel meraklıları 4 Eylül’e kadar sürecek “Ayışığı Belgesel Film Günleri”nde, filmlerin yönetmenleriyle de bir araya gelecekler.

Etkinlikte gösterimler her akşam 21.00–00.00 saatleri arsında ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.