BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Anadolu liseleri için ‘tercih’ uy

Fen ve Anadolu Liseleri ile Anadolu Lisesi statüsündeki mesleki ve teknik okullardaki birinci kayıt dönemi tamamlandı. Uzmanlar öğrencileri tercih konusunda uyardı.

Abone ol

İlk dönemde herhangi bir okulu kazanamayan ya da kazandığı halde kayıt yaptırmayan öğrenciler 27 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında yeniden tercih yaparak şansını ikinci kez arayacak. Uzmanlar, çocuklarının açıkta kalmasını istemeyen anne babaları, gerçekçi bir tercih listesi yapması için uyardı.

Lise giriş sınavıyla öğrenci alan okullarda birinci kayıt dönemi sona erdi. Şimdi dikkatler, 27 Ağustos-2 Eylül arasındaki ikinci kayıt dönemine yöneldi.

İlk dönemde herhangi bir okula yerleşemeyen adaylar 2 Eylül’e kadar 8 okuldan oluşan yeni bir tercih listesi oluşturacak.

İkinci tercih ve yerleştirme işlemi, ilkinde olduğu gibi internet üzerinden yapılacak. Bu haktan, hiçbir okulu kazanmamış ya da kazandığı halde hiç kayıt yaptırmamış öğrenciler yararlanabilecek.

Uzmanlar, çocukların açıkta kalmaması için velileri uyardı. Eğitimci Asuman Kuzuoğlu uyarılarında ilk olarak listeye alınamayacak okullara dikkat çekti. Kuzuoğlu “Özel Fen liseleri için doğrudan okullara müracaat ediliyor. Adalet ve tarım meslek liseleriyle, anadolu meslek liselerinin denizcilikle ilgili bölümleri ikinci tercih döneminde listelere alınmayacak” dedi.

Tercihin en önemli ölçütünün okulların taban puanı olduğunu belirten Kuzuoğlu “Doğru sıralamayı yaparken 1. dönemde bu okulların almış oldukları en son öğrencinin puanı mutlaka dikkate alınmalı. Belirli puan diliminin altında olan çocukların hiç anadolu lisesi tercihi kullanmayıp meslek lisesi tercihi yapmaları daha doğru. 350 puanın altındaki adayların, İstanbul’daki anadolu liselerine girmesi pek kolay değil.” dedi.

İkinci tercih sonuçları, 7 Eylül’de açıklanacak. Kayıtlar 8-11 Eylül arasında yapılacak. Meslek liselerinde kayıtlar 13 Eylül’e kadar sürecek.

Kontenjanlarını bu dönemde de dolduramayan meslek liseleri daha sonra diploma notuyla öğrenci alacak.

Haber: Gülseren Ergezer Güver
Kaynak: