BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

KAHRAMANMARAŞ’A TERMAL KRALLIK KURULUYOR

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Kral Tekstil, Nevşehir’in kaplıcalarıyla ünlü ilçesi Kozaklı’ya, Türkiye’nin en büyük termal tesis yatırı...

Abone ol

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Kral Tekstil, Nevşehir’in kaplıcalarıyla ünlü ilçesi Kozaklı’ya, Türkiye’nin en büyük termal tesis yatırımını başlatıyor.
Tekstil sektöründe yaptığı yatırımlarla 1989 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta binlerce insana istihdam sağlayan Kral Tekstil, turizm sektörüne adım atıyor. Termal kaynaklardan yeterince faydalanılamayan Türkiye’de önemli bir boşluğu doldurmayı amaçlayan Kral Tekstil’in, termal yatırımı kısa bir süre sonra Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde hayat buluyor. Alanında uzman mimarların oluşturduğu ekip tarafından yaklaşık bir yıl süren çalışmaların ardından hazırlanan projenin ilk etabının ise bir yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 129 bin metrekare arazi üzerinde 60 bin metrekare kapalı alanıyla yükselecek olan Kral Termal’de çeşitli ebatlarda 896 daire yer alıyor.
Hisseli gayrimenkul satışı şeklinde vatandaşların kullanımına sunulacak proje hakkında bilgiler veren Kral Termal Yönetim Kurulu Başkanı Metehan Kral, “Ülkemizde bu kapsamda ve bu kalitede bir tesis yok. İnşallah yakın bir tarihte bu projeyi Türkiye’ye kazandırmış olacağız. Termal tesisimiz 896 odadan oluşacak. 856’sı apart şeklinde dairenin yer alacağı tesisimizde, 40 VIP oda, 12 açık ve kapalı termal havuz, aile havuzları, SPA saunaları yer alacak” diye konuştu.
Kozaklı kaplıcalarının insan sağlığı için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Kral, ’’Biz de Türkiye’ye termalin kalitesini anlatmak istiyoruz. Maalesef Türkiye’deki termal su olarak yer altı kaynaklarının yüzde 3’ü kullanılıyor. Yapacağımız bu yatırımla, hem vatandaşımızı termal suyla daha çok kaynaştırmak hem de ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
Proje mimarı ve yatırım uzmanları tarafından anlatılan proje, katılımcıların büyük beğenisini topladı.
(İHA)