BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yassıada yakında böyle olacak!

Başbakan’ın Yassıada’ya Demokrasi Müzesi yapılacağını açıklaması Menderes ve Bayar ailelerini heyecanlandırdı.

Abone ol

AK Partili Babuşçu, Yassı Ada’nın kaderini değiştirecek müzeyle ‘geçmişten ders al ve geleceği inşa et’ mesajı verileceğini söyledi.

menderes.20130503095009.jpg

MAHKEMENİN OLDUĞU YERE DEMOKRASİ MÜZESİ

Demokrat Parti Genel Başkanı ve eski Başbakan merhum Adnan Menderes’in idama mahkum edildiği 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin kurduğu mahkemeye sahne olan Yassıada’ya Demokrasi Müzesi kurulması planı Menderes ve Bayar ailelerini heyecanlandırdı.

Merhum Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes, “Eşim de ‘Babamın adını bu adada yaşatacak bir yapı olmalı’ derdi. Hep o günü beklerdi” dedi. Celal Bayar’ın torunu Emine Gürsoy Naskali de projeye destek verdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu Demokrasi Müzesi ile Yassıada’nın ‘Yaslı Ada’ olmaktan kurtulacağını söyledi. Ümran Menderes, “Müzeyi görenler ders alacaklardır. Bilmeyenler de öğreneceklerdir. Demokrat Parti’nin 10 yıllık iktidarında ne nasıl olmuş insanlar öğrenme fırsatı bulurlar. Umarım Allah ömür verir ve ölmeden böyle bir şeyi görebilirim” diye konuştu.

Emine Gürsoy Naskali ise duygularını şöyle anlattı: “Yassıada’ya ‘Demokrasi Adası’ denilmesin. İleriki kuşaklar bu adada demokrasi olduğunu sanabilirler. DP’nin 10 yılda yaptıkları da müzede yer almalı. O dönemde hiçbir şey yapılmamış gibi bir yok sayma hali oldu yıllarca. Bu projeye gönülden destek verir ve gerçeklemesi için dua ederim. Bu tür bir yapı ile bu yok sayılış da ortadan kalkar.”

yassiada.jpg

Müze ‘Geçmişten ders al geleceği inşa et’ diyecek

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da Yassıada’nın ‘Yaslı Ada’ olmaktan kurtarılacağını belirterek şunları söyledi: “Bu proje, çok acı hatıraların yaşandığı bir adanın, demokrasinin en güzel yansımalarıyla işlevselleşerek düzenlendiği bir zihniyet projesi olacak. Hem Menderes ve arkadaşlarının ruhu şad olacak, hem de Yassıada’nın vahim siciline, en azından demokrasinin güzelliği ilave edilmiş olacak. Bu projeyle, 3 önemli ilkeyi yaşatağız: Geçmişi unutma, geçmişten ders al ve geleceği en güzel şekilde inşaa et.”