BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.514,00
HABER /  GÜNCEL

Kafasını kesip kalıba döktüler!

İşadamını sadece öldürmekle kalmadılar. Başını kollarını kestiler, alçı kalıbında dondurdular. Denize attılar. Cinayetin ayrıntıları;

Abone ol

5 yıldır kayıp olan ve 3 gün önce kemikleri bulunan İzmirli iş adamına yapılan korkunç infazın detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Özden’in içeceğine uyku hapı atıldıktan sonra tabancayla öldürüldüğü, tanınmaması için kesilen başı ve kollarının alçı içinde denize atıldığı, gövdesinin ise Gaziemir’de toprağa gömüldüğü öğrenildi...

Eşinin Başbakan Erdoğan’a yazdığı mektubun üzerine dosyası tekrar açılan İzmirli iş adamı Sezai Rahmi Özden’in öldürüldüğü 5 yıl sonra ortaya çıkmıştı. Soruşturmayı yürüten İzmir Emniyeti, Özden’in öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla 11 kişinin yakalanmasının ardından, 1 kişiyi daha gözaltına aldı. Aralarında kayıp iş adamının sahibi olduğu dönemde Say Metal Fabrikasının genel müdürlüğünü yapan M.E. ile avukat T.T’nin de bulunduğu zanlıların sorgusunda cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı.

ALÇI KALIBINA KOYDULAR

Zanlıların ifadelerine göre iş adamı Özden’in içeceğine, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde avukat T. T. ve fabrikasının genel müdürüyle yemek yerken uyku hapı atıldı. Baygın iş adamı sonra otomobille Bursa’ya götürüldü ve başından tabancayla vuruldu. Çete üyeleri Özden’in cesedinin tanınmaması için başını, parmak izi alınmaması için ellerini kesti. Elbiseleri yakıldıktan sonra bedeni kazılan çukura gömüldü. Baş ve eller ise alçı kalıbın içine koyuldu. Alçı kalıp donduktan sonra Gümüldür’de denize atıldı.

PARMAĞI YANLARINDA

En ince ayrıntıyı bile düşünen çete, ellerden birinin parmağını da keserek yanlarına aldı. Çetenin, Özden’in cesedinin çürümeden bulunması veya teşhis edilmesi halinde yanlarına aldıkları kesik parmağı, suçu üzerine atacakları bir kişinin işyeri veya aracına koymayı planladıkları anlaşıldı. Dalgıç polisler, denizde yaptıkları aramada iş adamının kolları ve başını bulamadı.

BACAK KEMİĞİNDEKİ PLATİNDEN TEŞHİS EDİLDİ

Zanlıların kayıp iş adamı Özden’in cesedinin Gaziemir ilçesinde ormanlık alanda olduğunu söylemeleri üzerine yapılan kazıda kemik parçalarına rastlanmıştı. Özden’in kimliği, 7 yıl önce vurulduğunda sağ bacak kemiğine takılan iki platinden tespit edildi. Ancak kesin kimlik DNA testinden sonra belirlenecek.

BABAMI ÖLDÜRDÜNÜZ KANSIZLAR

11 zanlının polis aracına bindirilmesi sırasında Emniyet Müdürlüğü yakınlarında bekleyen Sezai Rahmi Özden’in oğlu Süleyman Özden, “Gözlerimin içine bak, canımızı aldınız. Babamı öldürdüğünüz gibi gözlerimin içine bak. Kansızlar, allahsızlar” diye bağırdı.

SUÇU EVCİL'E ATMAK İSTEMİŞLER

İŞ adamı Sezai Rahmi Özden, bundan 7 yıl önce borçları yüzünden el konulan İzmir Aliağa’daki Ege Metal’i satın almış ve adını Say Metal olarak değiştirmişti. Ancak iddialara göre fabrikaya el koymak isteyen Malki cinayetinin mahkumlarından Erol Evcil, yer altı dünyasının ünlü isimlerinden Alaattin Çakıcı’nın da desteğiyle Özden’i tehdit edince hisselerini Evcil’in adamı Ahmet Büyükdoğan’a devretmişti. Bu devir işleminin hemen ardından ortadan kaybolduğu için de Özden’i Evcil’in öldürttüğü şüphesi doğmuştu. Ancak iki demir çelik fabrikasının tamamını ele geçirmek isteyen çetenin, çoğunluk hisselerini elinde tutan Evcil’den kurtulmak için Özden’e, Evcil aleyhine polise şikayetçi olması için baskı yaptığı, kabul etmeyince de öldürdüğü ileri sürüldü.

TETİĞİ AVUKAT ÇEKTİ

Çete, 2.5 yıl süren teknik takibin ardından polisin ‘Pramit’adını verdiği operasyonla çökertildi. Tetiği avukat T.T.’nin çektiği iddia edildi. T.T.’nin şoförü G.M.B., sorguda çözülünce 5 yıldır faili meçhul olan cinayet ve ilişkiler ağı aydınlandı. T.T’nin akciğer kanseri ve vücudunun bir kısmının da felçli olduğu, gözaltına alındıktan kısa süre sonra rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldığı, ancak dosyasının adliyeye gönderileceği söylendi.