BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.441,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kadri Tunç Peker kimdir?

CHP "Tunç Peker kimdir" diye sordu.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması talebiyle, dün bu konudaki kuşkuları dile getiren bir soru önergesini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Tanrıkulu'nun, önergesinde yer verdiği sorulardan bazıları şöyle:

1-    Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmasının 25 Aralık 2013 tarihli ikinci dalga soruşturmasını yürütürken soruşturmadan alınan Savcı Muammer Akkaş’ın İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un talimatıyla yerine getirilmeyen gözaltı listesinde yer alan 41 kişiden birisi olan Kadri Tunç Peker’in Başbakanın kardeşi Mustafa Erdoğan ile akrabalık ilişkisi nedir?

2-    İlim Yayma Vakfı Kurucu Üyelerinden Kadri Tunç Peker’in 2003–2013 yılları arasındaki dönemde hissedarı olduğu şirket veya şirketler ile yönetim kurulunda yer aldığı şirket veya şirketler hangileridir? 

3-    Kadri Tunç Peker’in 2003–2013 yılları arasındaki dönemde hissedarı olduğu şirket veya şirketler ile yönetim kurulunda yer aldığı şirket veya şirketlere hangi kamu ihaleleri verilmiştir? 

4-    Kamu tarafından verilen ihalelerin bedellerinin toplam tutarı ne kadardır?

5-    Kadri Tunç Peker aynı zamanda Halkbank’ın Meksan şirketine kullandırdığı ve tahsil edilmeyen teminatlı alacağı olan Pendik’te Ballıca Köyü mevkiinde bulunan yaklaşık 5 milyon metre kare arazinin Meksan şirketinin iflasının ardından iflas masası tarafından pazarlık usulüyle 120 Milyon 2 TL.’ye satıldığı Abdullah Tivnikli ve Mustafa Latif Topbaş’ın ortakları olduğu Güven Enerji Şirketinin yöneticisi midir?

6-    Pendik’te Ballıca Köyü mevkiinde bulunan yaklaşık 5 milyon metre kare araziye Kadıköy 3. İcra ve İflas Müdürlüğü bilirkişileri tarafından 198,6 milyon TL olarak değer tespiti yapılmasına rağmen arazi neden 30 Kasım 2012 tarihinde Kadıköy 3. İcra ve İflas Müdürlüğü itirazına rağmen 78,6 Milyon TL. düşük fiyata satılarak kamu zarara uğratılmıştır?

7-    Pendik’te Ballıca Köyü mevkiinde bulunan yaklaşık 5 milyon metre kare arazinin 26 Şubat 2014 tarihi itibarıyla piyasa değeri ne kadardır?

8-    Arazi için imar izni hangi tarihte verilmiştir? 

9-    Arazi de halen devam eden ve tamamlanmış inşaat projeleri hangileridir? 

10-İnşat projeleri hangi şirketler tarafından gerçekleştirilmiştir?