BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kadınlardan Papa'ya mektup: Evlenme yasağı kalksın

İtalya’da Katolik din adamlarıyla “ilişki” yaşayan kadınlar, Papa Francis’e bir mektup yazarak rahiplere yönelik bekarlık zorunluluğunun kaldırılmasını istedi.

Abone ol

İtalya’da Katolik din adamlarıyla “ilişki” yaşayan kadınlar, Papa Francis’e bir mektup yazarak rahiplere yönelik bekarlık zorunluluğunun kaldırılmasını istedi.

Mektubu ilk isimleri ve soyisimlerinin baş harfiyle imzalayan 26 kadın şunları yazdı:

“Sevgili Papa Francis, biz İtalya’nın (ve dünyanın) her yerinden bir grup kadınız ve hergün karşılaştığımız sessizlik ve duyarsızlık duvarını yıkmak için size yazıyoruz. Her birimiz, aşık olduğumuz rahiplerle bir ilişki yaşamış, halen yaşayan ya da yaşamak isteyen kadınlarız. Bir rahibe aşık bir kadının yaşadığı yıkıcı ıstırap yeterince bilinmiyor."

"Biz bu adamları seviyoruz, onlar da bizi seviyor. Ve birçok vakada, karşı koymak için gösterilen tüm çabaya rağmen böyle güçlü ve güzel bir bağdan vazgeçilemiyor. Ve maalesef bu durum beraberinde büyük bir acı getiriyor, (ilişkiyi) tam olarak yaşayamamanın acısını... Bu büyük acı ayrılıkla sonuçlandığında, sonuçları çok yıkıcı oluyor ve iki taraf da ömür boyu bir yarayla yaşıyor. Bunun tek alternatifi ise ya din adamlığını bırakmak ya da ilişkiyi gizlice sürdürmek.”

Her koşulda hem çiftin hem de kilisenin zararlı çıktığını yazan kadınlar, “Umuyoruz ki aşklarımızı kutsarsınız ve bir babanın çocukları için isteyebileceği en büyük dileği bizim için gerçekleştirirsiniz: onları mutlu görmek!” diye yazdı.

26 kadın, Papa’dan kendileriyle buluşarak hikayelerini dinlemelerini istedi.

Geçen yıl Katolik Kilisesi’nin ruhani liderliğine seçildiğinden bu yana hoşgörü mesajları veren Papa Francis’in bu mektuba nasıl karşılık vereceği merakla bekleniyor.

Papa Francis kardinalliği döneminde, evlenmek için kiliseden ayrılan din adamı Jeronimo Podesta ve eşi Cleila Luro ile yakın ilişkisini sürdürmüştü, ancak rahiplere bekarlık zorunluluğun kaldırılmasını destekler bir açıklama yapmamıştı.papa