BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  MEDYA

Kadınla basılan bakan! Meğer hikaye çok başkaymış

AMASYA'yı karıştıran ABD Büyükelçiliğinde ikinci katibi CIA ajanı Robert Alexander Peck'i, Aziz Üstel köşesinde yazdı.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Aziz Üstel, dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'e tezgah kuran CIA ajanı Robert Alexander Peck'i, köşesine taşıdı.

12 EYLÜL ÖNCESİ PROVOKATİF FAALİYETLER
Söz konusu kişinin adının, 12 Eylül sonrasında bir siyasi partinin genel merkezinde ele geçen evrak arasında rastlandığını hatırlattı. Peck'in emekli bir generalle de arasının iyi olduğuna dikkat çeken Üstel, 12 Eylül öncesi ziyaret ettiği kişilere alevi-sünni gerilimini tırmandıracak sorular sorduğunu yazdı. Yazar, yazısına şöyle devam etti:

"Amasya Valisinin Peck'le ilgili raporu Hasan Fehmi Güneş'e ulaştığında Karadeniz gezisindeydi. Gazeteciler yörede dolaşan esrarengiz Amerikalıyı sordular bakana.

PECK'E TEPKİ GÖSTERDİ, KOLTUĞUNDAN OLDU
"Sadece yörede dolaşmakla kalmıyor, her şeye karışan, ortalığı bulandırmaya çalışan biri gibi davranıyor. Amerikalı diplomatı yakından  izliyoruz..." Güneş daha sonraları, "adamın gittiği yerlerde o ayrılır ayrılmaz olaylar çıkıyordu. Özellikle belirli bir kesimle görüşüyor, onlarla yakın ilişki kuruyordu..." diyecekti.

Olay kamuoyunun hiç dikkatini çekmedi; kimse üzerinde durmadı...ABD Büyülelçiliğinin dışında! Bakanın Amerikalı diplomatı izliyoruz lafı Büyükelçi Spain'i çok kızdırmıştı. Bunu bir diplomatik skandal olarak nitelendirdi, Bakanın sözlerini geri alarak özür dilemesini istedi, Bakan'dan da hemen randevu istedi. Hasan Fehmi Güneş, elçiyle görüşmesi için bir neden olmadığını söyledi..

MAHİR KAYNAK'TAN CIA-MOSSAD TEZGAHI AÇIKLAMASI
Kısa bir süre sonra İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş bir kadınla "basıldı;" şarkıcı Aynur Aydan! Konu bomba gibi gündeme düştü; boy boy fotoğraflar yayınlandı.. Bakan olayı inkar etti; düzmece olduğunu söyledi ama ok yaydan çıkmıştı. Kısa bir süre sonra Hasan Fehmi Güneş görevinden istifa etti. Yıllar sonra emekli MİT görevlisi  Mahir Kaynak konuşacak ve Hasan  Fehmi Güneş'in  bir kadınla basılmasının  bir CIA-Mossad tezgahı olduğunu açıklayacaktı!  Yani? Yani Büyükelçi Spain, Robert Alexander Peck'in "intikamını" almıştı..."