BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.432,66
HABER /  DÜNYA

Kadına yönelik şiddeti kadın bıçaklayarak protesto ettiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nın kadına şiddete yaptığı yaptığı basın toplantısında temsili olarak bir erkeğin kadını bıçakla...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nın kadına şiddete yaptığı yaptığı basın toplantısında temsili olarak bir erkeğin kadını bıçaklaması dikkati çekti.
Basın toplantısı sırasında elinde bıçak olan Bursa İl Genel Meclisi Üyesi Selim Argın, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin’i temsili olarak defalarca bıçaklaması ile ilgili canlandırması toplantıya damgasını vurdu. Toplantıda açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Teşkilatı, kadına yönelik şiddeti farklı bir tepkiyle kınadı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla CHP il binasında yapılan basın açıklamasına Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İl Başkanı Metin Çelik ile partililer katıldı. Mirabel kardeşlerin diktatörün askerleri tarafından tecavüz edilerek işkenceyle katledildikleri 25 Kasım gününün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü olarak anıldığını söyleyen CHP Kadın Kolları Üyesi Macide Arıkan, ’’1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde katledilen ve dünyada ’’Kelebekler’’ adıyla efsaneleşen kardeşlerin anısına dünyanın dört bir köşesinde toplanan kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, şiddete ve savaşa karşı kadın dayanışmasını örgütlüyor ve seslerini yükseltiyorlar’’ dedi
Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddette büyük bir artış olduğunu vurgulayan Arıkan, ’’Öldürülen kadın sayısı 2002 yılında 66 iken, 2012 yılında 165, 2013 ilk 10 ayında ise 168’e çıkmıştır. Türkiye’de evli kadın nüfusunun yüzde 39’u fiziki şiddete, yüzde 15’i cinsel şiddete, yüzde 44’ü duygusal istismara maruz kalmaktadır’’ açıklamasında bulundu.
CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ise, ’’İnsan hakları ihlalini ve aynı zamanda ayrımcılığı, her alandaki şiddeti halkımıza anlatmamız gerekmektedir’’ dedi.