BIST 10.184
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.401,73
HABER /  GÜNCEL

Kadın kuyumcunun soyguncuya yaptığına bakın

Kadın kuyumcu, dükkanına giren silahlı soyguncuyu biber gazıyla böyle püskürttü.

Abone ol

ADANA'da kuyumcu dükkanına giren silahlı soyguncuyu tezgahtan aldığı biber gazı spreyi sıkarak uzaklaştıran ve altınları kurtaran 29 yaşındaki Ayşe Yıldırım, "Herkes için böyle durumlarda soğukkanlı olmalarını, spreylerini en yakın noktada bulunmalarını tavsiye ederim" dedi.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nin Kiremithane Mahallesi Kozan Caddesi'ndeki Yıldırım Kuyumculuk'ta geçen pazartesi günü meydana geldi. Aile şirketi olan Yıldırım Kuyumculuk'un güvenlik kameraları da olayı saniye saniye görüntüledi. Ayşe Yıldırım, ablası Hatice Şeker ve bir yakınları ile birlikte kuyumcuda sohbet ederken, yüzünü kaşkolla kapatmış üzerinde de kapşonlu kaban bulunan genç, elinde tabancayla içeri girdi. Tabancayı tezgahta oturan Ayşe Yıldırım'a doğrultan soyguncu, genç kadından altınları istedi.Silahlı soyguncuyu gören Hatice Şeker ile akraba kadın kenara çekilirken, elindeki telefonu bırakan Ayşe Yıldırım, tezgahın üzerinde duran biber gazını alıp, soyguncuya doğru sıkmaya başladı. Canı yanan soyguncu tabancayı doğrultmaya çalışırken, direnmekten vazgeçmeyen Ayşe Yıldırım gazı sıkmayı sürdürdü. Gözüne gelen gazın etkisiyle canı iyice yanan soyguncu, panikle dışarı kaçtı.

Bu sırada işyerinin arka odasında oturan Ayşe Yıldırım'ın eniştesi Mehmet Şeker koşarak dışarı çıktı, masanın çekmecesinde duran ruhsatlı tabancasını aldı. Kozan Caddesi üzerinde kaçmaya başlayan soyguncunun arkasından 6 el ateş etti. Plakası alınamayan motosiklete binen soyguncu, olay yerinden 2 sokak ileride kaban ve kaşkolu bir evin merdiven boşluğuna atarak gözden kayboldu. Havadan helikopter desteğiyle yapılan aramalara rağmen silahlı soyguncunun izine henüz rastlanamadı.