BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

'Kaddafi için her şey öldürmek ya da öldürülmek'

Guardian gazetesinin Orta Doğu editörü Ian Black, ülkede bazı muhaliflerin 500 kişinin öldürülmüş olabileceklerini söylediğini aktarıyor ve Kaddafi'nin geçmişte yaptıklarını hatırlatıyor.

Abone ol

Guardian gazetesi manşetten yer verdiği haberinde, Libya'da askerlerin silahsız göstericilere ateş açtığını, görgü tanıklarının 'katliamlardan' söz ettiklerini bildiriyor.

Gazetenin Orta Doğu editörü Ian Black, ülkede bazı muhaliflerin 500 kişinin öldürülmüş olabileceklerini söylediğini aktarıyor.

Black'e konuşan Libyalı muhalif yazar Ashour Shamiz "Kaddafi için herşey öldürmek ya da öldürülmektir. Kaddafi de şimdiden doğrudan öldürmeyi seçti" diyor.

Bu sözleri yazısının başlığına taşıyan Ian Black de Guardian okurlarına, Muammer Kaddafi'nin geçmişte yaptıklarını hatırlatmış.

Black, Kaddafi'nin 80'li yıllarda devrimine karşı gelen sürgündeki muhalifleri -kendi ifadesiyle 'sokak köpeklerini'- öldürmek için çeşitli ülkelere timler gönderdiğini, 90'lı yıllarda İslamcı isyancıların ezildiğini, 1996'da 1000 mahkumun rezilce katledildiğini söylüyor.

Guardian, internet sitesinde ise Libya'da rejim isyanı durdurmaya çalışırken, oğul Seyfülislam Kaddafi'nin iç savaş uyarısı yaptığını duyuruyor.

Yıllarca Guardian'ın Orta Doğu editörü olan David Hirst ise Libya lideri Muammer Kaddafi'yi, 'Arap diktatörlerin en zalimi ve en kaprislisi' olarak nitelendiriyor.

Hirst'e göre "Kaddafi direniyor ancak Demokratik Arap Devrimi'nin bitmesine daha çok var".