BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan Türk pilotların yeni görüntüleri yayınlandı

Lübnan’da LBC televizyon kanalı, Ağustos ayında kaçırılan iki Türk pilotun yeni görüntülerini yayınladı. 30 saniyelik videoda Murat Akpınar ve Murat Ağca iyi olduklarını ve eve dönmek istediklerini söylüyorlar.

Abone ol

Lübnan’da bir televizyon kanalı Ağustos ayında kaçırılan iki Türk pilotun görüntülerini yayınladı.

Murat Akpınar ve Murat Ağca, 30 saniyelik videoda iki olduklarını ve eve gitmek istediklerini söylüyorlar.

Akpınar ve Ağca 9 Ağustos’ta Beyrut’taki Uluslararası Havaalanı yakınlarında kendilerini taşıyan bir otobüsten kaçırılmışlardı.

Lübnan’daki LBC televizyonunda yayınlanan görüntülerde Akpınar ve Ağca İngilizce konuşuyor.

Ağca “Sağlığım yerinde ve güvendeyim. Ailemi, çocuklarımı ve ülkemi özledim” diyor.

Ağca konuşmasının sonunda Kuran’dan bir ayet de okuyor.

Akpınar ise “Evde olmak isterdim, iyiyim” diyor.

Davutoğlu: Takip ediyoruz

Gün içinde kaçırılan pilotlarla ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise pilotlarla ilgili yakın gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi: "Bu dönemde ailelerinden uzakta olan kardeşlerimizin bir an önce ailelerine kavuşmaları için büyük çaba içindeyiz. Lübnan'da iki pilotumuz bu bayramı ailelerinden uzakta geçiriyorlar. Kaçırılan bu pilotlarımızla ilgili her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz."

Davutoplu Lübnan Başbakanı ile dün bir görüşme yaptığını da belirtti: "Dün, Lübnan Başbakanı Sayın Necip Mikati ve Lübnan Meclis Başkanı Sayın Nebih Berri ile tekrar bu konuyu ele aldım. Mutat, haftalık bir şekilde onlarla görüşüyoruz. Ayrıca büyük bir gayret içindeyiz.”

Bakan Davutoğlu Lübnan yönetiminin de pilotların durumuyla ilgili ellerinden geleni yapma sözü verdiklerini söyledi: “Onlar da pilot kardeşlerimizin bir an önce evlerine dönmeleri için ellerinden geleni yapma sözü verdiler. Büyük bir çaba içindeyiz. Bu bayramı aileleriyle geçirmeleri için yoğun gayret gösterdik son günlerde."

"İnşallah en kısa zamanda aileleriyle görüşmelerini diliyorum. Dün pilotlarımızın aileleri ve muhterem eşleriyle de görüştüm. Her iki pilot kardeşimizi en kıza zamanda ailelerinin yanına getirmek için gayret gösteriyoruz."

Pilotların bir önceki görüntüleri 29 Ağustos'ta yine LBC televizyonunda yayınlanmıştı.

Türkiye Suriye’deki iç savaşta muhalifleri desteklerken Lübnan’daki Şii toplumu ise genel olarak Beşar Esad yönetimi destekliyor.