BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Kaçırılan pilotlarla ilgili konuştu

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Beyrut’ta kaçırılan Türk pilotlarla ilgili, "Beklemedeyiz. THY olarak bununla ilgili bazı önlemleri...

Abone ol

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Beyrut’ta kaçırılan Türk pilotlarla ilgili, "Beklemedeyiz. THY olarak bununla ilgili bazı önlemleri kendi risk değerlendirmesi neticesinde şuanda Lübnan’da yatılı seferler vermiyoruz. Personelimizi şehir içindeki otellerden havalimanlarına taşıdık. Birçok havalimanında da güvenlik tedbirlerini arttırdık” dedi.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kapasite artırımı çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan yeni yolcu giriş kapısı açılış töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Topçu, greve katılımın çok az olduğunu belirterek, “Biz THY olarak sendikal görüşmeleri yaptık. Bu konu ile ilgili şuanda THY’nin 18 bin 600 personelinin yüzde 98’i şuanda çalışıyor. Ama şuanda ortada bir grev var. Bu greve uyanda yüzde 2 arkadaşımız var” dedi.
Topçu, grev yapan uçucu personele açık kapı bırakarak, “Ben eminim ki o çalışan arkadaşlarımız gerçeği görüp bize sordukları soruyu sendikaya sorarlarsa bu konu çok kolay çözülür” diye konuştu.

“KAÇIRILAN PİLOTLAR İÇİN BEKLEMEDEYİZ”
Topçu, Lübnan’da kaçırılan pilotlarla ilgili olarak da beklemede olduklarını söyledi. Topçu, “Devletin yetkili organları bu konu ile ilgili çalışmaları devam ettiriyorlar. Kamuoyu ile paylaşacağımız bilgi olduğunda anında paylaşacağımızı belirtmek istiyorum. THY bununla ilgili bazı önlemleri kendi risk değerlendirmesi neticesinde şuanda Lübnan’da yatılı seferler vermiyoruz. Bazı ülkelerin havalimanlarında yat veriyoruz artık. Şehir içindeki otellerden havalimanlarına taşıdık personelimizi. Birçok havalimanında da güvenlik tedbirlerini arttırdık. Bunu riskin durumuna göre şuanda uygulamaya koyduk. Bazı havalimanlarında yatış seferleri vermiyoruz” dedi.

“CIP SALONU BÜYÜYECEK”
Hamdi Topçu, Atatürk Havalimanı’nın geleceği ve Kargo Terminali’nin büyütülmesi konusunda ise, “Bizim bütün amacımız gelen yolcunun en kısa zamanda uçağına yetişmesidir. Giden yolcunun da en kısa zamanda gideceği yere ulaştırmamız. Bu konu ile ilgili yoğun çalışmalarımız var. Pasaport geçişlerinde süreyi kısaltma konusunda çalışmalarımız var. Parmak izi okutma dahil birçok uygulama üzerinde çalışıyoruz. En uygun sistem yıl sonuna kadar uygulanmış olacak. İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile birlikte çalışıyoruz. En kısa zamanda kapılarda çeşitlendirmeler yapıyoruz. Yolcunun daha çok terminale ulaşıp ya transitini sağlamak ya da çıkışını sağlamak yönünde çalışmalarımız var. Bekleyen yolcularımıza yönelik CIP salonumuz var dış hatlarda. Onu 3 bin metre daha büyütüp yılbaşında ya da şubat ayında hizmete almak istiyoruz. Atatürk Havalimanı’nda park yerlerinin arttırılması yönünde çalışmalar var. Yine dediğim gibi yolcuya daha iyi hizmet vermek için TGS’nin çalışmaları var, THY’nin çalışmaları. Önümüzdeki kış sezonunda bunların çalışmaları olacaktır” şeklinde konuştu.

“GREVE KATILIM YÜZDE 2”
THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, 22. Toplu İş Sözleşmesi’nin fiilen uygulandığını belirterek, “Biz THY olarak sendikal görüşmeleri yaptık. Bu konu ile ilgili şuanda THY’nin 18 bin 600 personelinin yüzde 98’i şuanda çalışıyor. Ama şuanda ortada bir grev var. Bu greve uyan da yüzde 2 arkadaşımız var. Bu grev THY’nin herhangi bir faaliyetini etkilemiş değil. Bu grevin sebebine baktığımız zaman ilk başlardaki sebebi 305 kişinin ilişiğinin kesilmesidir. 305 olmasa bu iş olmazdı. Bizim konumuz ücret falan değil dediler. Gelinen noktada 305 herhangi bir talepleri olmadığını, sadece ve sadece 22. TİS getirdiklerinde imzalayacaklarını belirttiler. Bizde 22. TİS’i fiilen uyguluyoruz zaten. Ücret zammı da yapıldı. Biz 22. TİS’e şuanda bağlıyız. Biz 22. TİS’i kabul etmemize rağmen içeride bazı eklemeler yapmak istedi. Biz bunu kabul etmedik. Şuanda ortalamanın çok üzerinde bir zam yaptık. Şuanda çalışanımız huzur içerisinde çalışıyor” dedi.
Grevcilere de seslenen Topçu, “Sadece bizi çek etmesinler, üye oldukları sendikayı da çek etsinler. Gerçekten sendikanın amacı bu grevi sonlandırma değil. Kendi içerisindeki geleceklerini daha sağlama alma açısından kendi iç seçimlerine yönelip, bu arkadaşları kullanıyorlar. Sendika seçimlerden önce bu konuyu diri tutmak istiyor. Ancak uçucu arkadaşlarımızın önümüzdeki ay itibari ile artık uçma lisanslarında yenileme eğitimi gerekiyor. Bunu da kaybetmek üzereler. Ben eminim ki o çalışan arkadaşlarımız gerçeği görüp bize sordukları soruyu sendikaya sorarlarsa bu konu çok kolay çözülür. Bu kadar insanı mağdur eden konu sendikanın gündeminde yok. 305 arkadaş gündemde yok” şeklinde konuştu.

“SENDİKA BİZİM İŞİMİZ DEĞİL”
Topçu, yaklaşan sendika seçimleri için şunları söyledi:
“Biz çalışanın kendisini temsil edebileceği bir sendika yönetimini oluşturacağını umut ediyoruz. Bu sürece baktığımızda birçok arkadaşımızın kendi gruplarını oluşturduğunu görüyoruz. Sonucu bizi ilgilendiren bir konu değil. Önümüzdeki günlerde biz sendikayı kimlerin temsil etiğine bakar, bizde oturup bu konuyu aklıselim olarak düşünürüz."
(İHA)