BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,97
ALTIN 2.419,22
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan Iraklı işadamı kurtarıldı

İstanbul'da kaçırılan Iraklı işadamı Hussein Al-Saedi ile muhasebecisi, polis tarafından kurtarıldı.

Abone ol

Olayla ilgili tutuklanan 5 kişi, Al-Saedi'nin kendilerine 50 bin dolar borcu olduğu bu parayı almaya çalıştıklarını söyledikleri öğrenildi.

155 polis imdat telefonunu arayan bir kişi, Iraklı arkadaşı Hussein Al-Saedi'nin, cep telefonuna kaçırıldığını ve nerede tutulduğunu belirten bir mesaj attığını söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan soruşturmada, Al-Saedi'nin Pendik'te bir evde tutulduğu belirlendi. Önceki gece saat 03.00'da operasyon düzenlendi. Hussein Al-Saedi ve muhasebecisi Ahmed Shaki Mohammed kurtarıldı. Operasyonda, İsmail S., Kadir O., Ali D., Engin A. ve Ömer K. gözaltına alındı.Hussein Al-Saedi, emniyetteki ifadesinde, "Irak hükümetinin onayıyla Türkiye'de ticaret yapıyorum. İş anlaşması yapmaya çalışırken beni kaçırdılar. 250 bin lira para istiyorlardı. Pazarlık sırasında tuvalete gitme bahanesiyle arkadaşıma mesaj attım" dedi.

Öte yandan gözaltına alınan 5 zanlı, Al-Saedi'nin kendilerine 50 bin dolar borcu olduğunu bu parayı almaya çalıştıklarını önü sürdüler. Kaçırma iddialarını kabul etmeyen 5 kişi, emniyetteki sorgularının ardından Pendik Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. 5 kişi tutuklanarak cezaevine götürüldü.