BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,06
HABER /  DÜNYA

Kaçırılan Çinli turist için inanılmaz fidye

Malezya'daki bir tatil beldesinden kaçırılan Çinli turistin Filipinler'de olduğu sanılıyor.

Abone ol

Malezya'nın doğu sahillerindeki bir tatil beldesinden geçen hafta silahlı kişilerce kaçırılan Çinli turist için 11,2 milyon dolar fidye istendiği bildirildi. 

Malezya İçişleri Bakanı Datuk Seri Zahid Hamidi, silahlı kişilerin 3 Nisan'da kaçırdıkları 29 yaşındaki Çinli turist Gao Hua Yuan için 11,2 milyon dolar fidye istediklerini açıkladı. Zahid, Gao Hua Yuan'ın serbest bırakılması için aracı gösterilen kişiyle görüşmelerin başladığını belirtti. 

Çinli turist ile aynı anda kaçırılan 40 yaşındaki Filipinli otel işçisi Marcelita Dayawan için ise herhangi bir fidye talebi olmadığı öğrenildi.  

Ebu Seyyaf grubundan oldukları sanılan silahlı kişiler, iki kadını tekneyle Sabah eyaletinde bulunan Sempurna kentindeki bir tatil yerinden kaçırmıştı. Filipinler ve Malezya güvenlik güçleri, kadınları bulabilmek için seferber olmuş, arama çalışmalarını Filipinler’in güneyindeki Jolo’ya kadar genişletmişti. Jolo, Ebu Seyyaf'ın kalesi olarak biliniyor. 

Filipinler'in güneyindeki Mindanao'da bir İslam devleti kurmak isteyen Ebu Seyyaf, geçmişte rehin tuttuğu bazı kişilerin kafasını kesmesiyle tanınıyor. 

Bölgede en son kasım ayında 58 yaşındaki Tayvanlı işadamı Li Min Şu ile karısı Çang An Wei kaçırılmıştı. Li öldürülmüş, Çang ise 36 günlük esaretin ve kendisini Jolo’da tutan silahlı kişilere ödenen fidyenin ardından serbest bırakılmıştı.