BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Kaçak avcılara gecit yok

Rehabilitasyon Merkezi’ni gezen B.Çekmece Belediye Başkanı hayvanları kendi elleriyle besledi.

Abone ol

Yoğun kar yağışından dolayı, bölgedeki kar çalışmalarını yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek, hayvanları kendi elleriyle besledi.

Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hayvanlar ile tek tek ilgilenen Akgün, birkaç haftadır göcmen kuşların uçuş koridoru olan Büyükçekmece Gölü’ne gelen kuğuların avcılar tarafından vurulmasına büyük tepki gösterdi. Şu ana kadar 5 kuğunun kaçak avcılar tarafından vurulduğnu belirten ve barınağa gittiğinde bir yaralı kuğunun da öldüğünü gören Akgün ölü kuğuyu göstererek  “Büyükçekmece Gölü’ne gelerek burayı kuş cennetine çevren kuğularımız ve yaban ördeklerimiz kaçak avcıların gazabına uğruyor. Şu ana kadar 5 kuğu avcılar tarafından vuruldu bunlardan dördü yaralı biri yaşamını yitirdi. Av yasağı olmasına rağmen sözde avcılar bu hayvanları katlediyorlar.Yasaklara uymuyor  verilen cezalarda onlara yıldırıcı gelmiyor. Büyükçekmece Belediyesi ve Jandarma ekipleri olarak yaptığımız ve yapacağımız operasyonlar ile kaçak avcılara göz açtırmayacağız” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 3000 köpeğe baktığını belirten Akgün, “ Rehabilitasyon merkezinde her gün 3 ton yemek ile bakımını yaptığımız 3000 sahipsiz köpeği besliyoruz. Buraya gelen sahipsiz hayvanların her birini kısırlaştırıyor ve her türla sağlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz” şeklinde konuştu.