BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.399,74
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kabinenin çiçeği burnunda 6 bakanı

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede sadece 6 yeni isim yer aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Başbakan Erdoğan'ın "Ustalık dönemi" olarak tarif ettiği yeni yasama döneminde kabinesinde 6 yeni isme yer verdi.


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Fatma Şahin, Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Suat Kılıç, İçişleri Bakanlığı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanlığı İsmet Yılmaz oldu.

BOZDAĞ VE KILIÇ ŞAŞIRTMADI

AK Parti Grup Başkanvekillği görevlerini yürüten Bekir Bozdağ ve Suat Kılıç yeni Meclis grup başkanvekillikleri seçiminde aday olmayınca bakan olacakları yorumuna neden olmuştu. Bu yorum doğru çıktı. Bekir Bozdağ Başbakan Yardımcısı, Suat Kılıç Gençlik ve Spor Bakanı oldu. 

KADIN BAKANLIĞINDA GELENEK BOZULMADI

Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine bir önceki dönem AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı yapan Selma Aliye Kavaf getirilmişti. Kavaf yeni dönemde milletvekili yapılmadı. Kavaf'tan boşalan ve ismi Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak değiştirilen bakanlık koltuğuna da daha önce olduğu gibi AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı yapan Fatma Şahin getirildi.

TOKİ'DEN ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA

Hükümetin en büyük icraatlarından biri olan TOKİ faaliyetleri de bu kabine de ödüllendriildi. TOKİ'nin başkanlığını yaparken milletvekili olan Erdoğan Bayraktar Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı koltuğuna oturdu.

PARTİNİN GENEL SEKRETERLİĞİNDEN İÇİŞLERİNE

Dikkat çeken isimlerden biri de İçişleri Bakanlığı'na getirilen İdris Naim Şahin oldu. Beşir Atalay'ın koltuğuna oturan Şahin AK Parti Genel Sekreteri olarak görev yapıyordu.

SAVUNMADA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK
 
Kabine listesinde en büyük şoku Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül yaşadı. Wikileaks belgelerinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için, "Çok tehlikeli" dediği ileri sürülen Gönül'ün üç dönemdir oturduğu koltuğa bu kez İsmet Yılmaz oturdu.