BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Kabine öncesi dolar yine hareketlendi

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni sonrası resmen yeni yönetim sistemine geçiş yaptı. Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul, kapanışa yakın değer kaybederken dolarda ise hareketlilik yaşandı.

Abone ol

Piyasaların merakla beklediği yeni kabine açıklandı. Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul, günü artıda kapatsa da 100 bin seviyesinin ardından 99 bin seviyelerine yeniden çekildi. Para piyasalarında ise dün akşam saatlerinden itibaren büyük hareketlilik yaşandı. Güne 4.51 seviyelerinden başlayan dolar, kabinenin açıklanmasının ardından 4.74'lere kadar yükseldi.

Küresel piyasalarda artan risk iştahı ve doların diğer para birimlerine karşı değer kaybetmesinin desteği ile haftaya pozitif bir başlangıç yapan Türk lirası, günün ilk yarısında diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha güçlü bir performans gösterdi.

Dolar/TL, günün ilk yarısında 4,5125 ile 11 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından saat 13.10 itibarıyla 4,5150 seviyesinde dengelendi. 

DOLAR DA HAREKETLİLİK

Yeni kabineyi izleyen piyasalarda dolar kuru gün içerisinde yüzde 1'in üzerinde düşmesinin ardından kaybını geri aldı ve TSİ 20:00 civarında 4.7'nin altına indi.

Kabine öncesi 4.62'lere kadar çıkan dolar, kabinenin açıklanmasının hemen ardından bir kez daha atağa geçti. Dolar saat 23.05 itibariyle uluslararası piyasada 4.70 seviyesini geçerek 4.74'e kadar yükseldi.

PİYASALARDA ŞİMŞEK BEKLENTİSİ

Uzmanlar döviz tarafında yaşanan hareketliliği kabinedeki ekonomi kurmaylarına bağlıyor. 24 Haziran öncesi daha önceki ekonomi yönetiminde yer alan Naci Ağbal, Mehmet Şimşek ve Nihat Zeybekçi'nin yeniden aday gösterilmemesi, ekonomi tarafında bu isimlerden bir veya bir kaçının yeniden görev alabileceği ihtimalini güçlendirmişti. Kabinede bu isimlerden hiçbirinin yer almaması döviz tarafında baskı oluşturduğu belirtilirken, döviz tarafındaki hareketliliğin sınırlı da olsa bir kaç gün daha sürebileceği kaydedildi.