BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  DÜNYA

Kabil'deki Türk Büyükelçiliği tahliye mi ediliyor?

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki terör saldırısında Türk Büyükelçiliği'nin de hasar gördüğü açıklandı. Diplomatik kaynaklar, bazı elçilik çalışanlarının ülkeden tahliye edileceğini duyurdu.

Abone ol

Kabil'deki bombalı saldırıda Türk Büyükelçiliği'nin de hasar görmesi üzerine bazı elçilik çalışanları Türkiye'ye getiriliyor. Diplomatik kaynaklar, büyükelçiliğin tamamen tahliye edilmeyeceğini, binanın onarıldıktan sonra faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

Diplomatik kaynaklar, Kabil'de meydana gelen patlamadan Türk Büyükelçiliğinin de maddi hasar aldığını belirtti.

Büyükelçilik mensuplarının bir kısmının Türkiye'ye geçici olarak getirilmesine karar verildiğini aktaran kaynaklar, şunları kaydetti:

"Büyükelçilik mensuplarımızdan Kabil'de görevinin başında kalan kısmının da barınacakları yerler açısından imkan ve seçenekler değerlendirilmiş olup sonuç itibarıyla hızla yapılabilecek bazı tamiratlar sayesinde bu görevlilerimizin büyükelçiliğimizde kalmaya devam edebilecekleri anlaşılmıştır. Bu önlemler, büyükelçiliğimizin tümüyle tahliye edilmesi anlamına gelmiyor."

Afganistan'ın başkenti Kabil'de diplomatik temsilciliklerin de bulunduğu Vezir Ekber Han bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda 80 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.