BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  RAMAZAN

Kabe Ramazan'ın son günü doldu taştı

Ramazan ayının yirmi dokuzuncu gecesinde Mescid-i Haram'ı dolduran binlerce Müslüman, kılınan teravih namazı ile hatim duasına katılabilmek için Kabe'ye akın etti.

Abone ol

Ramazan ayının yirmi dokuzuncu gecesinde Mescid_i Haram'ı dolduran binlerce müslüman,kılınan teravih namazı ile hatim duasına katılabilmek için Kabe'ye akın etti.

Kabe, hatim duasına katılmak isteyen Müslümanlarla doldu. Yer bulamadıkları için Mescid-i Haram'a giremeyenler ise namazlarını cadde ve sokaklarda kıldı.

Mescid-i Haram etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kabe'yle bağlantılı cadde ve yollar teravih namazı süresince trafiğe kapatıldı. Namaz sonrası caddelerde uzun süre trafik sıkışıklığı yaşandı.

Kabe Baş İmamı Şeyh Dr. Abdurrahman es-Sudeys, hatimle kıldırdığı teravihte 30'uncu cüzü okuyarak Kur'an-ı Kerim hatmini tamamladı. Namazın yirminci rekatında rukudan kalkarak ellerini semaya açan Sudeys'in hatim duasına binlerce Müslüman gözyaşı içinde ''amin'' dedi.

İsrail saldırılarına maruz kalan Gazzeliler ve Mescid-i Aksa'nın bir an önce kurtuluşa ermesi için dua eden Sudeys, İslam aleminin güvenliği için Allah'a yalvardı.

Kabe'de iki saat süren teravih, Ramazan ayı boyunca iki imam tarafından hatimle kıldırılıyor. Ramazanın son on günü ise gece yarısından sonra hatimle 10 rekat teheccüd namazı kılınıyor.

ÖNLEMLER ARTTIRILDI

Suudi Arabistan Sivil Savunma Müdürlüğü ve bazı resmi makamlar tarafından Mekke halkına, Mescid-i Haram'ın kalabalık olması ve güvenlik nedeniyle çevredeki en yakın camilerde namaz kilmaları konusunda cep telefonlarına bilgi mesajları gönderildi

Öte yandan Mekkeli'ler, akşam ezanına yarım saat kala aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalandı. Yağmurun şiddetli yağmasıyla Mekke'nin bazı semtlerinde ufak çaplı su birikintileri oluştu.