BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

‘K. Kore füzeleri ABD’yi vurabilecek menzilde’

Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore’nin son roket denemesinin bu ülkenin elinde 10 bin kilometreyi aşan menzile sahip roketler olduğunu ortaya koyduğunu iddia etti.

Abone ol

Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore’nin son roket denemesinin bu ülkenin elinde 10 bin kilometreyi aşan menzile sahip roketler olduğunu ortaya koyduğunu açıkladı.

Bu iddia Kuzey Kore füzelerinin ABD’ye vurabilecek kapasitede olabileceğini ortaya koymuş oluyor.

Kuzey Kore 12 Aralık’ta Unha-3 adlı roketi başarıyla uzaya gönderdiğini açıklamıştı.

Güney Kore Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili bu son roket atışından sonra Kuzey Kore’nin elindeki roketlerin menzilinin 10 bin kilometreden fazla olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

BBC’nin Asya uzmanı Charles Scanlon bu denemelerle Kuzey Kore’nin, tehditlerinin ciddiye alınmasını hedeflediğini söylüyor.

Birçok ülke, son roket denemesi BM tarafından yasaklanan uzun menzilli füze teknolojisinin bir denemesi olduğunu söyleyerek kınamıştı.

Güney Kore roketin düşen parçasını ele geçirdiklerini ve nasıl bir teknolojiye sahip olduğunu anlamak için inceleyeceklerini söylemişti.

BM Güvenlik Konseyi, roket atışının Pyongyang'ın 2006 ve 2009 yıllarında yaptığı nükleer testlerin ardından çıkarılan BM kararlarını ihlal ettiğini söyleyerek kınamıştı.

Kuzey Kore'nin nükleer başlık taşıyan uzun menzilli füze geliştirmeyi hedeflediğini söyleyen ABD, Güney Kore ve Japonya, yaptırımların artırılması çağrısında bulunmuştu.