BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  GÜNCEL

John Kerry Gülen'in paniği

Darbe girişiminin ilk saatlerinde “Türkiye için istikrar ve barış diliyorum” diyerek cuntacıların sırtını sıvazlayan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, yeni açıklamalarla desteğini gizlemeye çalışıyor.

Abone ol

 Kerry, “Türkiye’nin iade dosyasında suçlama değil kanıt giöndermesi gerekir” Gülen’i korumaya devam etti.

İLK AÇIKLAMASINDA İKİ TARAFA MESAJ VERDİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, darbe girişimin ilk saatlerinde “Türkiye için istikrar ve barış diliyorum" sözleriyle cuntacıların sırtını sıvazladı. Suçluluk psikolojisiyle yeni açıklamalar yapan ve “Biz seçilmiş yönetimin yanındayız" diyerek cuntaya verdikleri desteği gizlemeye çalışan Kerry, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i korumayı sürdürüyor. Kerry, Brüksel'de, katıldığı toplantının ardından AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yle basın toplantısı yaptı.

KORUMAYI SÜRDÜRÜYOR

John Kerry, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi ile ilgili bir soruya, “Gülen'le ilgili biz henüz bir iade talebi almadık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyu önünde ABD'den Gülen'in iade edilmesini istedi. Ben, Türkiye Dışişleri Bakanı'na iadenin, uygun kanallarla yasal zeminde ve resmi olarak istenmesi gerektiğini söyledim. Bize gönderecekleri iade dosyasında, suçlama değil kanıt gerektiğini söyledim. Hiç resmi bir iade istenmedi, konuyla ilgili deliller sunulmadı" diyerek Gülen'i korumayı sürdürdü. Hükümete sakin davranma ve istikrarı koruma çağrısında bulunan Kerry, ülkenin demokratik kurumlarına ve hukuk egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Kerry, NATO'da demokrasiye saygı gösterilmesi zorunluluğu olduğunu ve ittifakın Türkiye'de olup biteni çok dikkatlice değerlendireceğini belirtti.

'ABD'DE HUZUR İÇİNDE YAŞIYOR'

ABD Dışişleri Sözcüsü Mark Toner ise tuhaf bir açıklama yaptı. Gülen'in darbeye dahli olup olmadığı konusunda bir değerlendirmesi bulunmadığını iddia eden Toner, "Bildiğimiz kadarıyla Gülen Pensilvanya'da huzur içinde yaşıyor" dedi.