BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.406,93
HABER /  GÜNCEL

Jesse Jackson Kolombiya'ya gitmeye kararlı

merikan yurttaş hakları savunucusu Jesse Jackson, Kolombiya'da rehin tutulan bir Amerikalı deniz piyadesinin serbest bırakılması için yaptığı arabuluculuk yapma önerisinin Bogota hükümetince reddedilmesine rağmen, ülkeye gitmeye kararlı olduğunu bildirdi.

Abone ol

Amerikan yurttaş hakları savunucusu Jesse Jackson, Kolombiya'da rehin tutulan bir Amerikalı deniz piyadesinin serbest bırakılması için yaptığı arabuluculuk yapma önerisinin Bogota hükümetince reddedilmesine rağmen, ülkeye gitmeye kararlı olduğunu bildirdi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, Cumartesi günü sol eğilimli Farc grubunca alıkonan Kevin Scott Sutay adlı askerin kurtarılmasının bir medya gösterisine dönüşmesini istemediğini söylemişti.

Santos, Sutay'ın serbest bırakılması görüşmelerine sadece Kızılhaç'ın katılabileceğini kaydetti.

Farc militanlarıysa, Cumhurbaşkanından, tutumunu gözden geçirmesini istedi.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü, dün, sürece katılmak için bir anlaşmaya varılmasını beklediğini açıklamıştı.

Kolombiya hükümetiyle barış görüşmeleri için Havana'da bulunan Farc liderleriyle görüşen Jesse Jackson, "birkaç gün içinde Kolombiya'ya gitmeye niyetli olduğunu" bildirdi.

Haziran ayında Brezilya'ya seyahat etmekteyken anlaşmazlık yaşanan bölgeden geçtiği belirtilen donanma piyadesi Kevin Scott Sutay, Farc grubunca kaçırılmıştı.

Jackson, "Halen Sutay serbest ama, kendisini kurtarabilmemiz için bir ateşkes bölgesi ve gereken olanakların sağlanması lazım." dedi.

Farc militanları, Afganistan'da savaşmış olan Kevin Scott Sutay'ı serbest bırakmaya hazır olduklarını belirtmiş ve Kolombiya liderine çağrıda bulunmuştu.

Farc, barış görüşmelerine ivme kazandırması için Kevin Scott Sutay'ın serbest bırakılacağını belirtiyor.