BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Japonya'da korkunç deprem tsunami uyarısı yapıldı!

Son depremlerle ilgili son dakika haber Japonya'dan geldi. Japonya'nın Fukuşima şehrinde 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Abone ol

ABD Jeolojik Jeolojik Araştırma Merkezi’nden (USGS) yapılan açıklamada, Fukuşima vilayetindeki Iwaki’nin 67 kilometre kuzeydoğusunda meydana gelen depremin, yerel saatle 05.59'da ve 10 kilometre derinlikte gerçekleştiği kaydedildi.

HALKA YÜKSEK YERLERE ÇIKIN UYARISI

Japon Meteoroloji Merkezi, depremin ardından ülkenin kuzey Pasifik kıyıları için tsunami uyarısında bulunurken, haber kanallarından da halka yüksek yerlere çıkmaları çağrısında bulunuldu.

Depremin ardından gelen ilk raporlarda dalgaların boyunun 3 metreye varmasının beklendiği kaydedilmişti ancak sonrasında yapılan açıklamada, suların daha da fazla yükselebileceği ifade edildi. Kıyının 20 kilometre açıklarında tsunami dalgasının görüldüğü duyuruldu.

"DALGALARIN TEKRAR EDEN ŞEKİLDE KIYIYI VURMASI BEKLENİYOR"

Yayınlanan uyarıda, “Tsunami dalgalarının zarara sebep vermesi beklenmektedir. Kıyı bölgelerini ve nehirlere yakın alanları acil olarak boşaltın ve güvenli alanlara ya da tahliye binalarına gidin. Tsunami dalgalarının tekrar eden bir şekilde kıyıyı vurması bekleniyor. Uyarı kaldırılana kadar güvenli bölgelerde ayrılmayın” denildi.

Bölgedeki nükleer santrallerde herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmadığı belirtildi. Japonya resmi haber ajansı NHK, depremin ardından Fukuşima bölgesindeki bir kimyasal fabrikasında yangın çıktığını duyurdu.