BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Japonların bu projesi hayran bırakıyor

Metro istasyonlarının üzerine kurdukları yeşil alanlar, koca sanayi kentlerine çiçek açtırıyor

Abone ol

İNTERNETHABER

Asya'nın 6 büyük kenti Transit Odaklı Büyüme (Transit Oriented Development - TOD), projeleriyle sürdürülebilir kentsel gelişimde en etkili ve verimli çözümlere imza attılar.

Günümüzde, çevre kirliliği, küresel ısınma ve otomobile bağımlı yaşamın daha zorlayıcı hale getirdiği koşullara karşın TOD projeleri, karbon emisyonunu azaltmaya yardım edecek bir yaşam tarzı öneriyorlar.

Bu tarz projelere imza atan kentler olan Tokyo, Seul, Osaka, Hong Kong, Pekin ve Şangay inanılmaz işler çıkarıyorlar ortaya.

Dünyanın en kapsamlı 20 metro sisteminin altısını oluşturan bu şehirlerin metroları, sadece kapsamlı hatlarıyla değil, aynı zamanda istasyonlar üzerine kurulu dev parklarıyla da göz dolduruyorlar.

EN FARKLI MİMARİ OSAKA'DA

1957’de tamamlanan karma proje Namba City’ye kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan ve direkt transit bağlantılı Namba Parks, 30 katlı bir ofis kulisine, 40 katlı rezidansa, sinemaya, restoranlara ve 200’den fazla mağazaya sahip bir kompleks. İlk aşaması 2003’te tamamlanan proje 2007'de bitti. Alan daha önce 255.000 metrekarelik bir beyzbol sahasıydı.

Kanyon benzeri mimarı yaklaşımı ve çatıda yer alan kapsamlı parkıyla, Namba Park sanayi kentinin günlük koşuşturmacasından kaçış için bir panzehir gibi. Proje aynı zamanda, transit sistemdeki yolcu sayısının artışını da sağladı. Ortak girişimciler Nankai Electric Railway ve Takashimaya, aynı zamanda bitişikteki Namba City süpermarket zincirlerinin de sahipleri.

İŞTE NAMBA PARK'IN HAYRAN BIRAKAN GÖRÜNTÜLERİ

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]