BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  GÜNCEL

Jandarma bu skandalla sarsıldı

Türkiye’nin gündemine oturan suikastlerle gündemden düşmeyen Karadeniz jandarma personelinde yeni bir şok yaşandı.

Abone ol

Hrant Dink ve Rahip Santoro suikastlarıyla ilgili ihmal iddialarına konu olan Karadeniz jandarma personelinde yeni bir skandalla çalkalanıyor. Jandarma adli emanetteki 14 silah kayboldu.

Rahip Santoro cinayeti, Hrant Dink suikastı gibi olaylarınmeydana geldiği ve bazı jandarma personeli hakkında 'ihmal' iddiaları nedeniyle soruşturma açılan Karadeniz bölgesinde ilginç bir olay yaşandı. Artvin'in Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığı'nın adli emanetinde muhafaza altındaolan 14 silahınkayıplara karıştığı ortaya çıktı.

SORUŞTURMA AÇILACAK

Suç eşyası olmaları nedeniyle Şavşat Cumhuriyet Savcılığı'nca incelenmek üzere el konulan28 silah, Şavşat İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda emanet altında tutuluyordu. Ancak 18 Ocak 2012'de savcılıkça ilçe jandarma komutanlığında yapılan sayımda 28 silahtan 14'ünün yerinde olmadığı fark edildi. Konuyla ilgili araştırmanın devam ettiği, silahların bulunamadığı takdirde jandarma görevlileri hakkında Cumhuriyet savcılığınca soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

YURTDIŞINA MI ÇIKARTILDI?

Mevzuat açısından sıkı kontrollerle korunması gerekenadli emanetteki bukadar silahın kaybolması şaşkınlığa yol açtı. Kontrol dışına çıkan bu silahların kullanılarak yeni suçların işlenmesi ihtimali üzerine güvenlik birimlerinin endişeli olduğu belirtildi. Silahların yurtdışına kaçırılmış olabileceği şüphesi üzerinde de durulduğu öğrenildi.

ASTSUBAY SAYARA TESLİM ALMIŞ

Bu kadar silahın kaybolma işinde sorumluluğun adli emanet memuru, personel lojistik astsubayı ve ilçe jandarma komutanında olduğu ileri sürüldü. Sayım sonrasında Cumhuriyet savcısının da silahların kaybolduğunu onayladığı aktarıldı. Hangi tarihte ve ne şekilde kaybolduğu belli olmayan silahların personel lojistik astsubayı tarafından temmuz ayında sayılarak teslim alındığı öğrenildi.