BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

İzzetbegoviç’in Erdoğan’a vasiyetinin ayrıntılarını anlattı

Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, babası Aliya İzzetbegoviç’in ölmeden bir gün önce Saraybosna’da kendisini ziyarete gelen Başb...

Abone ol

Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, babası Aliya İzzetbegoviç’in ölmeden bir gün önce Saraybosna’da kendisini ziyarete gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a söylediklerini ve tarihi vasiyeti açıkladı.
TRT AVAZ’da yayınlanan Ayyıldızın İzinde programını hazırlayıp sunan Bilal Koçak, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç ile görüştü. Başkent Saraybosna’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç, Ayyıldız İzinde programına çok özel açıklamalar yaptı.
Boşnakların efsane lideri merhum Aliya İzzetbegoviç’in oğlu olan Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, bu röportajda tarihi bir vasiyeti açıkladı. İzzetbegoviç, babası Aliya İzzetbegoviç’in ölmeden bir gün önce Saraybosna’da kendisini ziyarete gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Boşnak halkına sahip çıkmasını istediğini söylediğini belirterek, “Babam Bosna’yı Erdoğan’a emanet etti” dedi.

“BOSNA HERSEK’TE 2 MİLYONA YAKIN CESUR BOŞNAK VAR”
Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç, tarihi vasiyetin ayrıntılarını Ay Yıldızı İzinde programına şöyle açıkladı:
“Babamın ölümünden bir gün önce, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gelip kendisini göreceğini öğrendik. Sayın Erdoğan’ın havaalanına indiği haberini aldık. Bu haberi de babama ilettik. Kendisi bizden saçlarını taramamızı istedi. Recep Tayyip Erdoğan’ı iyi karşılamak istedi. Sayın Erdoğan geldi ve babamla görüştüler. Rahmetli babam o zaman Bosna’yı, Bosna Hersek halkını Recep Tayyip Erdoğan’a emanet etti. Şu anda Bosna Hersek’te 2 milyona yakın cesur Boşnak halkı var. Onlar savaş sırasında düşmanlara karşı topraklarını korudular. Savaş sonucunda ülkeyi bütün olarak tutmayı başardık. Ancak bize yapılan baskılar halen devam ediyor. Onun için Türkiye gibi önemli bir dostumuzun var olması bize sahip çıkması bizim için son derece önemli. Dolayısıyla Türkiye sürekli gayretlerini sürdürüyor. Saraybosna’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) çok yardımları oldu. Mültecilerin evlerine dönmeleri konusunda yardımları oldu. Okulları onarıp, restorasyon çalışmaları yapıyorlar. İnsanlarımıza destek veriyorlar. Türkiye yıllardır bizlere hem tarihi hem manevi açıdan destek oldu. Türkiye ile aramızdaki ilişkiler tarihi maneviyata, hatta kan bağlarına dayanıyor. Şu anda Türkiye’de yaşayan birçok akrabam var. Sadece benim değil, birçok soydaşımızın Türkiye’de yaşayan akrabaları var. Dolayısıyla aramızda kan bağları var. Türkiye önceden de bizlere sahip çıktı ve destek oldu.”

RÖPORTAJ 21 TEMMUZ’DA
Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç ile yapılan özel röportaj 21 Temmuz Pazartesi saat: 16.40’da ile tekrarı aynı gün saat: 23.30’da TRT AVAZ kanalında ekranlara gelecek.
(İHA)