BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.495,74
HABER /  EKONOMİ

İZODERin yeni yönetim kurulu

Yalıtım sektörünün öncü kuruluşu İZODER’in 8. Olağan Genel Kurulu’nda, yeni Yönetim Kurulu seçildi

Abone ol

Yalıtım Sektörünün Çatı Örgütü Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER, 8. Olağan Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi.

Türkiye’de yalıtım bilincinin ve yalıtım sektörünün geliştirilmesi misyonunu başarıyla sürdüren İZODER’in 8. Olağan Genel Kurulu’nda, yeni Yönetim Kurulu seçildi. Başkanlığını BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez’in, Başkan Yardımcılığını Arı Mühendislik Genel Müdürü Sedat Arıman’ın yapacağı yeni Yönetim Kurulu, uzun bir çalışma dönemine hazırlanıyor.

Öncelikli amacı, etkin ısı, su, ses, yangın ve tesisat yalıtımı ile yapıların sağlıklı, güvenli, konforlu ve enerji verimli olmasını sağlamak olan İZODER, yeni çalışma döneminde de çevre kirliliğinin ve buna bağlı küresel ısınmanın önlenmesine de katkıda bulunacak kapsamlı faaliyetler ve yeni projelerle yalıtım konusunda kamuoyunu ve sektörü bilinçlendirmeye devam edecek.

İZODER Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez toplantıda yaptığı konuşmada; İZODER’in sektörün bilirkişisi olduğunu ve bir marka olarak algılandığını ifade ederken, geçmiş yönetimin çalışmalarını da temel alarak çok başarılı faaliyetler yapmayı hedeflediklerini belirtti. Ürkmez, “Önümüzdeki 10 yılda Avrupa’dan daha çok yalıtım malzemesi tüketeceğimize inanıyoruz. Yalıtım sektörünün büyümesi, ülkemizdeki enerji açığının da kapatılması demek. İZODER olarak, yeni çalışma döneminde 12 Avrupa ülkesi arasında yer alarak yürüteceğimiz mesleki eğitim konulu AB Projesi Eutrex, bilinçlendirmeye yönelik ‘Yalıtım Yatırımdır’ kampanyası, CE işaretlemesi için onaylanmış test laboratuarı çalışmaları, sektörün gelişmesi için gerekli lobi faaliyetleri ile sektördeki haksız rekabetin önlenmesine yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz” dedi.

İZODER’in yürüttüğü faaliyetlerin de etkisiyle yalıtım sektörü 2006 yılında %20’lerin üzerinde büyüme gösterdi. 2005 yılında ısı yalıtım pazarı 5,0 milyon m3, su yalıtım pazarı ise 42 milyon m2’ye ulaşırken, 2006’da Türkiye’de ısı yalıtım pazarının 6,0 milyon m3’e, su yalıtım pazarının 54 milyon m2’ye yükseldiği görülüyor. 2006 yılında yapılmış olan yalıtım uygulamalarıyla, 500 Milyon YTL tasarruf yapıldı. Türkiye’deki tüm yapılara standartlara uygun olarak yalıtım yapıldığı takdirde, yıllık tasarruf 5.5 milyar doları bulacak.

İZODER 8. DÖNEM YÖNETİM KURULU

 

1- Levent Ürkmez                  Başkan          BTM

2- Sedat Arıman                     Başkan Yrd.    ARI MÜHENDİSLİK

3- Mehmet Özcan                  Sayman          CANPA

4- A. Nuri Bulut                       Üye                 İZOCAM

5- Cüneyt Dayıcıoğlu              Üye                 BASF YAPI KİMYASALLARI

6- Çetin Aktürk                        Üye                 TRAKYA CAM A.Ş.

7- Durmuş Topçu                   Üye                 DOW TÜRKİYE

8- Ferdi Erdoğan                    Üye                 KALEKİM

9- Levent Özgür                    Üye                 ATERMİT

10- Murat Akın Arıkan             Üye                 THERMAFLEX 

11- Tayfun Küçükoğlu            Üye                 BETEK                      

12- Uğur Boz                          Üye                 HAYDAR BOZ                       

13- Yıldırım Ulkat                    Üye                 SANIFOAM