BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,94
HABER /  POLİTİKA

İzmire ilk resmi aday!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk aday resmen başvurdu.

Abone ol İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye Başkanlığı için yeniden aday adayı olarak resmi başvurusunu yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş'ı ziyaret eden Kocaoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, aday adaylığı için son başvuru gününde evraklarını il başkanlığına teslim ettiğini, başvurusunun kente, ülkeye ve kendisine hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Konumu ne olursa olsun CHP'ye hizmet etmeye devam edeceğini ifade eden Kocaoğlu, ''Konumumuz, durumumuz ne olursa olsun partimize hizmet vereceğiz. Ama halktan bize bir teveccüh var, onu yerine getirdik'' dedi.

Aday belirleme sürecinin son haftalarının yaşandığını hatırlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Aday adaylarının söyleyeceği her laf bundan sonra yanlış anlaşılabilir. Söz yetkililerde, onlar değerlendirecekler. Genel başkan, merkez yönetim kurulu üyeleri parti ilkelerine uyan arkadaşlar içinde kim bir fazla oy alacaksa, onu atayacaklar. Biz de onun arkasında, yanında çalışacağız. Ben o bakımdan çok rahatım. Aday gösterilmesem de partime darılmam. İzmir'de bir siyasetçinin yapabileceği en ulvi görevlerden birini 5 senedir yapıyorum. Eğer şartlar öyle getirir de biz aday olmazsak, bir partilinin nasıl çalışması gerektiğini İzmir'e örnek olarak gösteririz.''

CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş da Aziz Kocaoğlu'nun evraklarının eksiksiz olduğunu, müracaatı Ankara'ya ileteceklerini ifade etti.

Kendisinin Konak Belediye Başkan aday adaylığına ilişkin soruyu yanıtlamayan Karataş, ''Hangi görevde olursak olalım hedefimiz İzmir'deki 30 ilçeyi ve büyükşehiri CHP ile donatmaktır. Artık çalışma dönemi, aramızda kırgınlıklar yok'' dedi.