BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de son dakika paralel yapı operasyonu

İZMİR'de aralarında özel üniversite ve hastanelerinde bulunduğu çok sayıda adrese son dakika paralel yapı operasyonu düzenlendi.

Abone ol

İZMİR'den son dakika paralel yapı operasyonu haberleri geliyor.

"Paralel Devlet Yapılanması"na finansal destek sağladıkları iddia edilen bir vakıf ve vakfa bağlı özel üniversite ile hastanede arama başlatıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Türk Tabipler Vakfı (TÜTAV) ile vakfın kurucusu olduğu Şifa Üniversitesi ile Şifa Hastanesinde mahkeme kararıyla arama başlattı.

Üniversite, hastane ve vakfın bulunduğu farklı noktalardaki 4 binaya sabah saatlerinde gelen polis ekipleri, arama çalışmalarını sürdürüyor.

Aramanın, vakıf, üniversite ve hastanenin evrakta sahtecilik yaptıkları ve Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağladıkları iddiaları üzerine başlatıldığı öğrenildi.

İlk etapta gözaltı kararının bulunmadığı, özellikle hastanenin sağlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması için özen gösterildiği öğrenildi.

BURSA'DA DA ARAMA VAR

İzmir'de Paralel Devlet Yapılanması"na finansal destek sağladıkları iddia edilen bir vakıf ile vakfa bağlı 2 hastanenin yanı sıra Bursa'daki bir işletmede de arama yapıldığı, bazı evraklara ve bilgisayar kayıtlarına el konulduğu öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri'nin Türk Tabipler Vakfı (TÜTAV) ile vakfın kurucusu olduğu İzmir'deki Şifa Hastanesi, Şifa Üniversitesi Bornova Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki başlatılan aramalar sürüyor.

Vakıfla bağlantısı bulunan Bursa'daki bir işletmede de talimatla arama yapıldığı evraklara ve bilgisayar kayıtlarına el konulduğu belirtildi.

Aramanın, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Bato tarafından "evrakta sahtecilik" ve "Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağlama" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan kararla yapıldığı bildirildi.

Dosya kapsamında, aralarında profesörlerin de yer aldığı vakfın yöneticisi konumundaki 8 kişinin ifadelerine başvurulacağı kaydedildi.

TİCARİ FAALİYETİMİZ YOK

TÜTAV'ın Bornova ilçesindeki binasında polis aramalarını sürdürürken, vakfı genel sekreteri Alaattin Şahin bina önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, evrakta sahtecilik iddialarını kabul etmediklerini söyledi.

TÜTAV'ın 2012 yılı itibarıyla elinde bulundurduğu tüm mal varlıklarını Şifa Üniversitesi Hastanesi'ne devrettiğini ifade eden Şahin "Şu anda vakfımızın hiçbir ticari faaliyeti yoktur. Sadece bize gelen bağışları öğrencilere burs olarak veriyoruz ve hayır işleri yapıyoruz" dedi.

Şifa Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Hacıbeyoğlu ise aramaların yanlış adreste yapıldığını, üniversitelerinin markasına zarar verildiğini savundu.