BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.399,94
HABER /  GÜNCEL

İzmirde skandal gibi açıklama

İzmir'de skandal! Belediye Başkanı kente verilen suyun arsenik miktarının yüksek olduğunu açıkladı ve "içmeyin" dedi!

Abone ol

İzmir'de su skandalı! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehir şebekesindeki arsenik miktarının sınırın çok üstünde olduğunu kabullendi ve vatandaşa "suyu içebilirsiniz" diyemem dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu günah çıkardı. Başkan şehir şebekesine verilen sudaki arsaniz miktarının yüksek olduğunu kabul etti.

ARSENİK KANSER YAPIYOR

Arsenik, Dünya Sağlık Örgütü tarafından içme sularındaki en tehlikeli kimyasal kirlilik olarak kabul ediliyor. İçme suyunda yüksek oranlarda arsenik bulunması; “mesane, akciğer, cilt, böbrek ve karaciğer kanseri”ne yol açabiliyor.

Ayrıca sinir sisteminde, kalpte hasara neden olabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü, TSE ve Sağlık Bakanlığı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’ne göre, 1 litre içme suyunda izin verilen en fazla arsenik değeri 10 mikrogram.

Ancak içme suyunda 0.5 oranında arsenik bulunması bile her 100 bin nüfus için 10 binde bir, 1 mikrogram arsenik bulunması ise 5 binde bir kanser yapma riski taşıyor.

Verilen suyun içilmemesi gerektiğini de söyleyen Kocaoğlu, bugüne kadar neden bu açıklamayı yapmadığı ise merak konusu oldu.

Bugüne kadar sustu!
Kocaoğlu'nun bugüne  kadar kamuoyuyla paylaşmadığı raporlar, Ankara'daki su savaşlarında gündeme geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kamuoyuna açıkladığı raporların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün suskunluğunu bozdu ve şehir şebekesine verilen suyun içilemez olduğunu kabul etti.