BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'İzmir'de Erdoğan bile aday olsa...'

CHP lideri Kılıçdaroğlu Hürriyet Ege’den Banu Şen'in sorularını yanıtladı, İzmir için net konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde hem İzmirliler, hem de partililerin merakla yanıt beklediği soru işaretleriyle ilgili ipuçları verdi. 

Kılıçdaroğlu Hürriyet Ege’den Banu Şen'in sorularını yanıtladı; İzmir ve Ege’yle ilgili çok özel düşüncelerini de paylaştı. 30 ilçe ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tamamını kazanacaklarını ve 31'de 31 yapacaklarını düşünen Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin İzmir için göstereceği adaylara da kelimenin tam anlamıyla rest çekti: "İsterse Başbakan Erdoğan adaylığını koysun bizim için fark etmez."

İşte o röportajdan çok çarpıcı bir bölüm:

İZMİRLİLERE GÜVENİYORUM

- İzmir’i yine rahat kazanacağınızı mı düşünüyorsunuz?

- Ben aksini hiç düşünmedim. Rahat kazanacağımıza hep inandım. Çünkü İzmirlilere güveniyorum. İzmir’i ben Türkiye açısından uygarlığın, hoşgörünün merkezi olarak görüyorum… Başarıyı takdir eden ve başarılı yöneticileri ödüllendiren bir kent İzmir… Hizmet üreten, çalışkan bir kadromuz var. İzmir halkı da bunu biliyor, görüyor. İnancım tamdır.

İZMİR'DE ERDOĞAN BİLE ADAY OLSA...

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın olası adaylığı bu tabloyu nasıl etkiler?

- Sayın Yıldırım da sonucu etkilemez. CHP İzmir’de kazandı, kazanacak. İsterse Başbakan Erdoğan adaylığını koysun bizim için fark etmez.

AZİZ KOCAOĞLU NEDEN ADAYLIK İÇİN BAŞVURMADI?

- Aziz Kocaoğlu, 2 Eylül’de süre sona ermesine rağmen adaylık için başvurmadı. Bu çeşitli yorumlara neden oldu. Siz ne düşünüyorsunuz?

- Aziz Bey ne yaptığını, ne yapacağını iyi bilir. Ben Aziz Bey dahil aday olan, olmayı düşünen tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

- İzmir Büyükşehir adayı, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun vereceği karara bağlı diyebilir miyiz? Genel merkez tamamen Kocaoğlu’nun kararına mı bıraktı?

- Tabii ki, Aziz Bey’in kararına saygı duyuyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklayacaktır o da...

-Çok geç kalmayacak sanırım. Bugünlerde sinyallerini veriyor da...

- Evet... Bugünlerde açıklayacaktır o da... 

Banu Şen'in röportajının tamamını okuyabilirsiniz.