BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de büyük FETÖ operasyonu! 72 gözaltı var...

İZMİR'de düzenlenen FETÖ operasyonunda 72 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ'nün sözde il imamları da bulunuyor. Operasyonda TSK ve Emniyet'e sızmış örgüt üyeleri de yakalandı.

Abone ol

İZMİR'de FETÖ zanlılarının saklanmak için kullandıkları "gaybubet" evlerine operasyon düzenlendi. 188 adrese yapılan baskında aralarında yöneticilerin de olduğu 72 kişi gözaltına alındı.

MİT, terörle mücadele, istihbarat ve mali şube ekipleri 3 grubun faaliyete devam ettiğini belirleyince harekete geçildi. Zanlıların saklanmak için kullandığı, gaygubet evleri olarak bilinen 118 adrese baskın yapıldı. Zanlılar delilleri karartmak için cep telefonlarını dışarı fırlattı.  

TUTUKLU FETÖ SANIKLARININ AİLELERİNE PARA YARDIMI... Şüphelilerin cezaevinde yatan FETÖ sanıkları ile yakınlarına para topladıkları, yine bu paralarla gaybubet evlerinin kiraları ödedikleri belirlendi.

ARALARINDA SÖZDE YÖNETİCİLER DE VAR... Baskında FETÖ'nün il sorumluları, Karadeniz eski bölge imamı, emniyet ve orduya sızmış örgüt üyelerinin de bulunduğu 72 kişi yakalandı. Yapılan baskınlarda, örgütün sözde İzmir il imamı, Ağrı, Ardahan, Balıkesir ve Trabzon eski il imamları, Karadeniz eski bölge imamı, eğitim sorumluları ile emniyet ve TSK mensuplarının mahrem imamları olduğu iddia edilen çok sayıda kişi yakalandı.

CEP TELEFONLARI PENCERELERDEN ATTILAR... Baskınlar sırasında polis ekiplerini karşılarında gören bazı şüpheliler cep telefonlarını balkon ve pencerelerden dışarı fırlattı. Polislerin sokaklarda yaptığı aramalarda evlerden atılan 12 cep telefonu bulundu. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken, baskın yapılan evlerden birinin bulunduğu apartmanda ikamet edenlerin tamamının FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia ediliyor. Binadakilerin tamamı gözaltına alındı.