BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.417,08
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de askeri araca saldırı!

İzmir'deki Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli askeri personeli taşıyan araç seyir halindeyken bombalı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Teröristler tarafından yerleştirilen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. İlk patlamadan sekiz dakika sonra ikinci patlamanın da yaşandığı saldırıda, 1 asker şehit olurken 11 asker de yaralandı. Şehit olan askerin er Özkan Ateş olduğu belirlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

CIVATALI C-4 KULLANDILAR

Patlayıcının türünün belirlenmesi için yapılan çalışmalar da devam ediyor. Edinilen bilgilere göre saldırıda, cıvata ile güçlendirilmiş C-4 tipi patlayıcı kullanıldı.

ŞEHİTLERİN VE YARALI ASKERLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

 İlk belirlemelere göre 12 yaralı asker, İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yeşilyurt Devlet hastanelerine helikopterlerle götürüldü. Şehit askerin servis aracının şoförü Özkan Ateşli olduğu, Başçavuş İsmail B., uzman çavuşlar Gencer Çetin, Hasan Furkan Özmen, Şahin Uzun, Özay Demirer ve Ali Aslan'ın ise ağır yaralandığı bildirildi. Yaralı askerler, acil servislerde tedavi altına alındı.

İŞTE İZMİR'DEKİ PATLAMA ANI

Foça ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanın amatör kameraya yansıdı

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Askerlere yönelik saldırı, Foça İlçesi Değirmenlik Caddesi numara 44 önünde bugün saat 08.00 sıralarında meydana geldi. İzmir'de oturan askeri personeli alan 24 kişi kapasiteli askeri servis aracı, uzun yıllar sivil araçlara kapalı olan ancak 5 Nisan'da sivillerin kullanımına açılan yola girip ilerlemeye başladı. 

8 DAKİKA SONRA İKİNCİ PATLAMA

Üsse 1.5 kilometre uzaklıkta, sağ tarafında yazlıklar bulunan, sol tarafı ise ağaçlık olan yola teröristler tarafından yerleştirilen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Tahrip gücü yüksek bombanın patlamasıyla askeri araçta hasar oluşurken, içinde bulunanlardan yaralananlar oldu. Çevrede bulunanlar, asker, polis ve itfaiye ekipleri yardım için yöneldikleri sırada, ilk patlamadan 8 dakika sonra ikinci bir patlama meydana geldi.

TAKSİCİLER KAN BAĞIŞÇILARINI BEDAVA TAŞIDI!

İzmir'de taksiciler, Foça ilçesinde teröristlerin sabah askeri servis aracına düzenlediği hain saldırıda yaralanan askerlere kan bağışında bulunmak isteyenleri ücretsiz  hastaneye taşıdı.

Foça'daki saldırıda yaralananlar için sosyal medyada kan bağışı çağrısında bulunuldu. Bunun üzerine İzmir Otomobilciler ve Şoförler Odası, taksilere yaralılara kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları ücretsiz hastaneye götürmeleri konusunda talimat verdi. İzmir'in çeşitli yerlerinde kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, taksilerin ücretsiz hizmetinden yararlanarak Ege Üniversitesi Acil Servisi'ne ulaştı.

Gaziemir'den bir vatandaşı Acil Servis'e yetiştiren taksici Sezgin Özdemir, "Ben ve birçok arkadaşım kan bağışı yapmak isteyen duyarlı vatandaşları hastaneye yetiştirdik. Odamız bu talimatı vermeseydi de biz bir vatandaş olarak üzerimize düşeni yapardık" dedi.

ASKERLER HAVAYA ATEŞ AÇINCA ÇATIŞMA ÇIKTI SANILDI

Bu sırada da bir sivil vatandaş yaralandı. Bunun üzerine askerler havaya ve ağaçlık bölgeye doğru ateş açtı. İlk anda çatışma yaşandığı sanıldı, ancak karşılık veren olmadı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve asker sevk edildi.

Saldırıda ilk etapta Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırılan askerlerden biri şehit oldu. 11 yaralı da hastanede tedaviye alındı. Foça Devlet Hastanesi'ne, Aliağa, Bergama, Menemen ve Kınık'tan çok sayıda sağlık ekibi ile ambulans gönderildi. İlk müdahaleleri burada yapılan yaralılardan 6'sı helikopterlerle İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, üçü de Menemen Devlet Hastanesi'ne biri Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne biri de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi.

HELİKOPTERLE OPERASYON

Olayın ardından, ağaçlık alanda gizlenip bombaları patlattıkları üzerinde durulan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Ege Ordu Komutanlığı ve Güney Deniz Saha Komutanlığı'ndan askeri yetkililer bölgeye giderek incelemede bulundu. Askerler ve polis ekiplerinin bölgede çalışmalmarının sürdüğü belirtildi. Teröristleri bulabilmek için helikopterlerin de kullanıldığı öğrenildi. İlçenin giriş ve çıkışında yollar kesilip araçlar aranmaya başladı.

İTFAİYECİLER GELİNCE İKİNCİ PATLAMA OLDU

Foça'da askeri araca yönelik gerçekleşen ilk patlamanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne ait bir arasözün olay yerine yönlendirildiği, 20-30 metre yaklaştığında ikinci patlamanın meydana geldiği bildirildi. Arasözün camları kırıldı, kaportasına şarapnel parçaları isabet etti. İtfaiyecilerden yaralanan olmadı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜ

ekran-resmi-2012-08-09,-9.48.59-am.jpg

BÖLGEDE BÜYÜK OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede büyük operasyon başlatıldı. Foça'ya çevredeki askeri birliklerden helikopterlerle komandolar sevkedildi.

YOL YAKIN ZAMANDA TRAFİĞE AÇILMIŞTI

Olayın meydana gelen yolun daha önce trafiğe kapalı olduğu ve çevre sakinlerine kontrollü geçiş verildiği, ancak bir süre önce asfaltlanarak tamamen sivil trafiğe açıldığı belirtildi.

 screen-shot-2012-08-09-at-10.24.47-am.png

EGE ÜNİVERSİTESİ'NE 6 YARALI

Foça'daki saldırıda yaralanan askerlerden 6' sı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. İlk tedavileri Foça Devlet Hastanesi'nde yapılan, durumları ciddi olan 6 asker ambulanslarla İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede büyük operasyon başlatıldı

Bu arada Foça'ya çevredeki askeri birliklerden helikopterlerle komandolar sevkedildi.

Olayın meydana gelen yolun daha önce trafiğe kapalı olduğu ve çevre sakinlerine kontrollü geçiş verildiği, ancak bir süre önce asfaltlanarak tamamen sivil trafiğe açıldığı belirtildi.

İZMİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu, Foça'da askeri üssün bulunduğu alana giden araca yönelik ilk bombalı saldırının ardından yaralılara yardım için giden itfaiye ekibinin bölgeye ulaşmasıyla ikinci bir patlamanın olduğunu belirterek, saldırıda iki kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Kocaoğlu, Foça'da meydana gelen terör saldırısının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Bölgede gazetecilere açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, terörün her geçen gün tırmandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bugün Foça'da askeri üssün bulunduğu alana giden araca bomba patlatılıyor, ardından yaralıları kurtarmak için giden itfaiye ekibine yönelik ikinci bir bomba patlatılıyor. Terörü şiddetle kınıyorum. Yaralı 8-10 arkadaşımıza da acil şifalar diliyoruz.

Siyasilerden rica ediyorum, bütün siyasiler, Türkiye'nin en önemli sorunu teröre kilitlenip, tek gündem olarak terörü almaları, bütün siyasi ve devlet birimlerinin bir araya gelip terör sorununu çözmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Tüm millette bunu istiyor. Her sabah şehit haberleri ile uyanmak istemiyoruz. Bugün şehit ailelerimizin evine ateş düşüyor, yarın hangimizin evine ateş düşeceği belli değil.''

GÖRGÜ TANIKLARI OLAY ANINI ANLATTI

Patlamanın yaşandığı bölgenin yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle patlama anında evlerinin sarsıldığını belirten görgü tanıkları, 'İlk patlamada bir mühimmat deposunun patladığını ancak ikinci patlamada saldırı olduğunu anladım. Servisin uzaktan kumanda ile patlatıldığını ve ufak çaplı çatışmanın yaşandığını öğrendim. Bu yol, 86 yılından bu yana askeri personel hariç trafiğe kapalıydı. Ancak yeni kaymakam gelir gelmez yolu trafiğe açtı. Ben emekli asker olarak böyle bir saldırının daha büyük olacağını bekliyordum. Ben buradan kaymakam beyi kınıyorum' diye konuştu.

Patlama sırasında evinin sarsıldığını anlatan bir başka vatandaş ise, 'Uyuyordum. İlk patlama sesini duyduğumda uykumdan uyandım. Ardından da hemen kısa süre sonra ikinci patlama meydana geldi. Sonra da çatışma sesleri duydum. Korkudan titriyorum şu anda. Bunu yapanlar inşallah yakalansınlar. İlk gözlerini oyacak kişi de benim. Yaralı askerler ve şehit varmış. Çok üzüldüm' diye konuştu.