BIST 10.205
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.372,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir Japonya'da zirvede olacak!

İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü üyeleri, Japonya’da Fujiyama Dağı’na tırmanış gerçekleştirecekler.

Abone ol

İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) üyeleri, Japonya’da Fujiyama Dağı’na gerçekleştirecekleri tırmanışın ardından zirveye İzmir Büyükşehir Belediyesi bayrağını dikecek. Başkan Aziz Kocaoğlu, yolculuk öncesi kendisini ziyaret eden dağcılara başarı diledi.

Japonya’nın Fujiyama Dağı’na 30 - 31 Mart tarihlerinde tırmanış düzenleyecek olan İDADİK üyesi 8 dağcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret ederek moral depoladı. “2010 Türkiye’de Japonya Yılı” etkinlikleri kapsamında bu ülkeye gitmeyi planlayan ve ülkenin en yüksek dağlarından birisi olan Fujiyama’ya tırmanma kararı alan İzmirli dağcılar, Başkan Kocaoğlu’nun manevi desteğiyle kendilerini daha güçlü hissettiklerini dile getirdi. Soner Ulutan, Devlet Pasin, Bülent Serter, Didem Serter, Elvan Tekinkaya, Işıl Sözer, Neriman Tınlayan ve Nilüfer Çalışkan’dan oluşan 8 kişilik ekip, eksi 35 dereceye yaklaşan hava sıcaklığı nedeniyle oldukça çetin geçmesi beklenen tırmanışın ardından zirveye İzmir Büyükşehir Belediyesi bayrağı dikecek. Ayrıca tırmanış sırasında da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine hediye edilen kıyafetleri giyecekler.

Kocaoğlu, İDADİK üyelerinin gerçekleştirecekleri tırmanışın başarılı geçmesini dileyerek, “İnanıyorum ki tüm İzmirliler’in kalbi sizinle atacak” dedi. Ekipte yer alan 8 dağcıdan 6’sının kadın olmasına da dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in kadınlarının her zaman öncü karakterli olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nde de kadın egemen bir yapının hakim olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Belediyenin en önemli ve zor makamlarında kadın personelimiz görev yapmaktadır. Ülkenin diğer kentlerinden farklı olarak İzmir’de, kadın hakları konusunda çok önemli bir noktadayız” diye konuştu. Kocaoğlu, kendisini yapacakları dağ yürüyüşlerinden birine davet eden İDADİK üyeleri ile önümüzdeki dönemde birlikte yürüyebileceğini de sözlerine ekledi.