BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

İzmir için kritik hafta sonu

İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda yurt dışından gelecek 9 kişilik bir heyet kritik görüşmelerde bulunacak.

Abone ol

Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertales'in de bulunduğu 9 kişilik heyetin, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda incemeler yapmak üzere pazar günü İzmir'e geleceği bildirildi.

EXPO Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, EXPO 2020 adaylık dosyasını 3 Aralık 2012'de BIE Genel Sekreterliği'ne teslim eden İzmir'in şimdi de dosyada belirtilen kriterleri inceleyecek heyeti ağırlayacağı belirtildi.

BIE Genel Sekreteri Loscartales'in de içinde olduğu 9 kişilik heyetin 10 Şubat Pazar günü İzmir'e geleceği, heyete ilk teknik sunumu 11 Şubat Pazartesi günü İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Cahit Kıraç'ın yapacağı kaydedildi.

Şehir turu yapacak heyete üniversite rektörleri, bilim adamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meslek odaları ve sanatçıların farklı mekan ve alanlarda sunumlar yapacağı ifade edildi.

Daha sonra Ankara'ya geçecek heyetin 14 Şubat günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir görüşme yapacağı, ayrıca aynı gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşmesinin beklendiği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir araya gelecek heyete, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın öğle yemeği vereceği kaydedildi.

-''Bütün Türkiye İzmirimiz'in heyecanına ortak olmuştur''

Açıklamada görüşlerine yer verilen EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Cahit Kıraç, inceleme heyeti ziyaretinin EXPO sürecinde önemli bir adım olduğunu ve İzmir'in bütün yönleriyle EXPO 2020'ye hazır olduğunun gösterileceğini vurguladı.

İzmir'in tarihi, kendine has özellikleri ve vizyonuyla ''Herkes için Sağlık'' temasına ev sahipliği yapacak en iyi yer olduğuna işaret eden Kıraç, şunları kaydetti:

''Toplumumuzun bütün kesimlerinden destek görüyoruz. Dünyada bu kadar değeri bir arada barındıran nadir şehirlerdeniz. İzmirimiz dünya çapındaki organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek deneyime, birikime sahip. Başarının sosyal, ekonomik ve toplumsal koşulları olgunlaşmıştır. Bütün Türkiye İzmirimiz'in heyecanına ortak olmuştur. EXPO'ya hazırız.''