BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  GÜNCEL

İZBAN treninde korkutan patlama!

Aliağa–Cumaovası arasında sefer yapan İZBAN treninde patlama meyadan geldi.

Abone ol

İzmir’de Aliağa–Cumaovası seferini yapan İZBAN treninde, seyir halindeyken vagonda patlama meydana geldi. Arıza vagonda yangına neden oldu.

Yolcular panik yaşarken bazılarını kendini vagondan attı.

Bölgeye  ambulans sevk edildi. İZBAN açıklama yaparak kamuoyunu şöyle bilgilendirdi:

“İZBAN’ın TCDD’den iki yıl önce sürücüsüyle birlikte kiraladığı 10 tren setinden birinin elektrik aksamında arklanma (kıvılcımlanma) yaşandı. Trenin Alsancak İstasyonu’na girmesi esnasında meydana gelen arklanma nedeniyle, bazı yolcular paniğe kapılıp set kapılarını manuel açarak raylara inmeye çalıştı. Anons ve yönlendirmeyi beklemeden yapılan bu hareket nedeniyle, trenden atlayıp raylara düşen yaşlı bir yolcumuzun bacağı kırılırken, iki yolcumuzun ise yüzünde hafif yaralanmalar meydana geldi. İZBAN ekipleri, alevlenmenin ve yangın riskinin yaşanmadığı  arklanmaya anında müdahale ederek olayı önlediler. Trafik ise kısa sürede normal akışına döndü.  Yetkililer, böylesi durumlarda mutlaka anons ve yönlendirmelerin beklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Trenler, üst düzey ve teknolojik güvenlik önlemleriyle donatılmıştır. Yolcularımızın bu gibi durumlarda mutlaka anonsları ve yönlendirmeleri takip etmelerini, raylara hiçbir şekilde inmemelerini  önemle hatırlatırız” dedi.



Bu arada bu fotoğraflar sosyal medyada tartışma konusu oldu. Yolcuların panikle raylara atlaması başka bir trenin çarpmasına yol açabilir, elektrik çarpabilirdi yorumları yapıldı. İZBAN yetkilileri tarafından yolcuların anonsu beklemeleri, yönlendirmeleri takip etmeleri ve raylara hiçbir şekilde inmemeleri önemle hatırlatıldı. .