BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

İYİ Partili Ümit Özdağ'ın Suriyeliler iddiası yalanlandı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın, "Vatandaşlık verilen Suriyeli sayısı açıklanan sayıdan çok daha fazla. Bir sabah uyandığınızda milyonlarca Suriyelinin vatandaş yapıldığını öğreneceksiniz" iddiası, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, yalanlandı.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın Suriyelilerle ilgili iddiasını yalanladı.

Ümit Özdağ, Twitter hesabından, "Vatandaşlık verilen Suriyeli sayısı açıklanan sayıdan çok daha fazla. Bir sabah uyandığınızda milyonlarca Suriyelinin vatandaş yapıldığını öğreneceksiniz. Çok geç olmadan uyan Türk" paylaşımı yapmıştı.

"Diğer iddiaları gibi dayanaksızdır"

Özdağ'ın bu paylaşımını alıntılayan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Twitter hesabı üzerinden söz konusu iddia yalanlandı.

Müdürlüğe ait hesaptan şu paylaşım yapıldı:

"Suriyeliler konusunda kamuoyunu yanıltan ve provokasyon yapmayı sürdüren Ümit Özdağ’ın 'Vatandaşlık verilen Suriyeliler açıklanandan fazla' iddiası diğer iddiaları gibi dayanaksızdır. Kamuoyuna daha önce açıklanan rakamlar dışında herhangi bir durum söz konusu değildir."